avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

ce inseamna " intampinarea" si ce efect practic legal are ?
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 07:10, 31 Ianuarie 2010
tocalione a scris:

ce inseamna " intampinarea" si ce efect practic legal are ?


Pe scurt si "pe inteles" (zic eu) intampinarea intr-o cauza de divort este un act pe care paratul trebuie sa il depuna la dosarul cauzei (la registratura judecatoriei cu 5 zile inainte de termenul fixat pentru infatisare sau direct in sedinta de judecata) si prin care acesta, de regula, contesta cele aratate in cererea de chemare in judecata, aratand motivele si probele de care doreste sa se foloseasca (martori, inscrisuri s.a.). Prin intampinare paratul poate cere instantei fie respingerea actiunii, fie admiterea partiala a acesteia (daca sunt mai multe capete de cerere/solicitari ale reclamantului; ex la divort: desfacerea casatoriei, partajul, incredintarea copiilor, pastrarea de catre sotie, de regula, a numelui din timpul casatoriei) ori, din contra, admiterea intocmai a cererilor reclamantului sau, in cazul divortului, solicitarea ca acesta sa se pronunte din vina unuia dintre soti, a amandurora sau fara motivare.
Intampinarea este obligatorie si se depune, la divort, in 2 exemplare (unul pt instanta si unul pt a fi comunicat reclamantului).
Nu trebuie sa fie un act stufos. Si scurt si la subiect e perfect.

[ link extern ] .

Bafta!
prin "intimpinare" piritul formuleaza raspunsul la cererea de chemare in judecata depusa de reclamant, impreuna cu apararile ce le considera utile, necesare si pertinente cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort acasa.v acasa.v buna ziua am si eu o intrebare daca se poate, sotia a introdus actiunea de divort am gasit citatia in posta desi pe citatie scrie recomandat eu n-am semnat ... (vezi toată discuția)
Model intimpinare ro_red_rosu ro_red_rosu Buna ziua, Trebuie sa depun intimpinare la judecatorie pentru divort comun acord, sotul e reclamant si eu parat, si nu stiu cum sa o formulez. Va rog , ma ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã sau întâmpinare? ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi, căsătoriţi în anul 2000, cănd soţul avea casă construită, iar soţia era divorţată de primul soţ şi avea în ... (vezi toată discuția)