Buna ziua,
am un credit de nevoi personale la care am o intarziere de aproape 60 de zile(doua rate restante). cei de la banca m-au sunat si mi-au tranmis ca la 60 de zile vor declara scadenta anticipata a creditului si vor incepe executarea silita.
va rog sa ma ajutati cu urmatoarele nelamuriri:
1. scadenta anticipata nu se declara la 90 de zile intarziere?
2. ce actiuni pot intreprinde impotriva mea avand in vedere ca de 8 luni nu mai sunt angajata, nu beneficiez de somaj, nu am bunuri personale pe numele meu.
Mentionez ca nu am mai platit nu din rea vointa ci din imposibilitate si in momentul in care voi dispune de bani intentionez sa reiau plata ratelor.
Multumesc anticipat
daca nu aveti salariu, atunci la viitoarea angajare se va face proprire. daca aveti bunuri pe numele dvs atunci este posibil sa va execute silit pana la concursul sumei respective.
1. Scadenta anticipata se poate declara in conditiile si la termenele prevazute contractual!. In concluzie revdeti contractul si vedeti si daca nu sunt prevazute si alte obligatii ale institutiei bancare, obligatii care trebuiesc indeplinite anterior declararii scadente a creditului! Oricum, solicitati in scris si declararea scadenta a termenului in mod explicit!
2. Daca nu platiti si nu aveti garantii reale, dreptul de creanta al bancii va subzista asupra patrimoniului dvs., in conditiile legii, acest drept va fi si asupra bunurilor si veniturilor viitoare, iar cu respectarea conditiilor legale (inclusiv referitoare la prescriptia dreptului la actiune ori a executarii silite) , se va transmite si mostenitorilor acceptanti ai succesiunii dvs.:(( Mai mult de atat nuu vi se poate intampla nimic. B-)
Pana la mostenitori mai e cale lunga :) si cu siguranta voi rezolva problema pana atunci :)
Pe mine m-a cam speriat telefonul lor prin care mi-au transmis ca declara scadenta anticipata a creditului pe un ton de parca o data cu asta venea si sfarsitul lumii (cel putin pentru mine ca rau platnic).