avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cercetare penala pentru fuga de locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cercetare penala pentru fuga de locul accidentului

buna ziua,
as dori sa ma ajutati sa imi lamuresc unele situatii cu privire la un accident rutier in care am fost implicata.
In luna octombrie 2010, conduceam un golf, pe un DN, si tocmai ma pregateam sa fac stanga pt a intra pe o ulita sateasca ce are o rampa cu o inclinatie cam de 10%. In spate era un autobuz, iar din fata venea o dacie, era in jur de 17.30 , de undeva din dreapta a venit un tanar si se deplasa pe carosabil pe partea dreapta, avand acelasi sens de mers ca si mine. Permisul il am din martie 2010, si am condus de maxim 10 ori pana in acea zi, si nu am estimat corect spatiul in care masina se va opri, zic asta pentru ca era scos din viteza si am apasat usor frana, crezind k tanarul totusi va parasi carosabilul in urma claxoanelor, dar nu a fost asa, masina sa oprit cand am calcat frana de tot,dar nu brusc,si am atins baiatul cu bara de protectie cam langa farul drept. Sa dezechilibrat si a cazut in dreapta p pamint. Am vorbit cu el,lam intrebat dak sa lovit si sa mergem la spital. Ma luat la injuraturi si a zis k nu are nimic, si k sa plec pana nu o patesc. Tanarul este vecinul meu si este o persoana foarte violenta. Atunci m-am speriat si am facut cea mai mare greseala, desi el plecase acasa eu ar fi trebuit sa anunt politia, insa nu am facut acest lucru, si am mers circa 200m pana acasa la mine.
Familia lui nestiind ca eu am permis de conducere sa gandit ca va scoate o suma importanta de bani de la mine, si a kemat salvarea si implicit politia pentru cercetari dupa vro 2 ore. Baiatul a avut o luxatie la un picior, nu stiu dak de atunci, dar fiind vecini, ne-am inteles intr-un fel si nu a depus plangere.
Acum politia demareaza cercetare penala pentru fuga de locul accidentului, la ce sa ma astept si cat de grav poate fi ?daka lucrurile stau asa cum am relatat mai sus.
Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 20:22, 15 Martie 2011
Daca partea vatamata nu a depus plangere si nu se constituie parte civila poate schimba declaratia .Dar eu cred ca s-a depus plangere pentru ca altfel nu ar fi mai existat dosar penal. Angajati avocat .Fiecare caz in parte are specificul lui.
baiatul a dat declaratie si a explicat cum sa intamplat, eram impreuna cand a scris declaratia, si a mentionat ca nu cere daune morale sau materiale. Bine, o suma mia cerut , dar nu a mentionat asta in declaratie.
Kiar astazi ma anuntat agentul care a fost atunci la cercetari, sa merg maine la el sa imi explice cum stau lucrurile, dar vroiam sa va cer sfatul.

Va multumesc pentru amabilitate!
cazacuioana a scris:

Dar eu cred ca s-a depus plangere pentru ca altfel nu ar fi mai existat dosar penal.

1. Pentru parasirea locului accidentului nu este necesara nicio plangere...
2. Puteti avea "dosar penal" chiar daca actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila.
Asta inseamna ca se pot efectuea acte premergatoare intr-un dosar penal (chiar daca UP nu este inceputa) In urma acestor cercetari se stabileste daca se incepe urmarirea penala, incadrarea juridica initiala a faptei etc.
3. Daca puteti sa va intelegeti cu persoana respectiva mai bine o faceti. Timpul, banii si nervii alocati unui proces vor depasi probabil suma ceruta.
DAR... mergeti cu un avocat. Dupa cum a spus si distinsa doamna este posibil sa fie nevoie de ceva modificari ale declaratiilor
da.. am discutat cu baiatul si am ajuns la o intelerege, a ramas k pe 15 martie sa ii dau ce a cerut si sa vedem cum se termina treaba.
astazi merg la politie sa vedem ce imi zice agentul care a fost la cercetari atunci.
ar mai fi o chestie, baiatul in urma comportamentului violent e acum la inkisoare, si nu am o expertiza medicala din care sa reese ca e bine...
dar...va tin la curent cu explicatiile ce le primesc azi

va multumesc din suflet pentru raspunsuri!
prea multe nu mi-au spus....
maine ma intalnesc cu parintii baiatului sa incheem intelegerea, iar din spusele agentului am inteles ca pentru fapta de parasire, avand in vedere k nu e grav, voi primi amenda, dar mai trebuie sa dau o declaratie.
Aveti idee cam ce amenda as putea primi?

P.S.
#-o offff....procedurile sunt foarte stresante!!!!!!!!!!!cei ce aveti ghinionul sa vi se intample ca si mie, incercati sa va concentrati atunci p moment si sa luati hotararea corecta.

Alte discuții în legătură

Vcc si parasirea locului accidentului floring2000 floring2000 Un prieten de-al meu , în timp ce conducea autoturismul a lovit cu oglinda din partea dreaptă o tânără, la cotul stâng. Oglida s-a rabatat, iar tânăra ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima ionela12 ionela12 Buna seara am fost implicata intr-un accident in seara zilei de 21 luna curenta accident din care a rezultat o victima un minor de 16 ani,am vazut grupul de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu vatamare corporala OVIDIULUK20 OVIDIULUK20 Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati. In data de 22.09.2009 am avut ghinionul de a fi implicat intr-un accident soldat cu vatamarea unui om, mai ... (vezi toată discuția)