avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... decizie de impunere - pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

decizie de impunere - pfa

buna ziua!am deschis un pfa in decembrie 2010,cod caen 0311,am inceput activitatea in 03 martie 2011 si tot din 03 martie am si decizia de impunere la un venit estimat de 2000lei din care am impozit de 320/an.intrebarea mea este :cand trebuie sa merg la casa de sanatate si cat o sa am de plata?trebuie sa merg si la somaj,itm?
am adunat cateva facturi(de la stampila,registru de control),bon de benzina,bon de la facturie,chitantier.ce trebuie sa fac cu aceste acte si cum sa tin evidenta in sistem real?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:59, 15 Martie 2011
mergeti la Casa de asigurari de sanatate cu decizia de la sectia financiara si va inregistreaza la acel venit .veti plati contributia tot in 4 trimestre . Nu sunteti obligata sa achitati alte taxe.
Un PFA in sistem real are urmatoarele obligatii de plata:
- plateste CASS, in procent de 5,5%, la veniturile nete,
- plateste contributiia pentru pensie, pe baza contractului de asigurare incheiat cu Casa de asigurari sociale in cuantum de 31.3% din venit. Conform art.36 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, incepand cu data de 01.01.2011 nivelul minim al venitului lunar asigurat inscris in declaratia de asigurare sau in contractul de asigurare sociala este de 708 lei (adica 222 lei/luna), iar nivelul maxim de 10.110 lei.
- nu exista obligativitatea platii contributiilor de somaj,
- plateste impozit pe venit la valoarea venitului net.
[ link extern ]
[ link extern ] /
Registre obligatorii:
- registru jurnal de incasari si plati (cod 14-1-1/b);
- registru inventar (cod 14-1-2/a);
- registru unic de control;
- jurnal de vanzari si cumparari in baza caruia se evidentiaza si se depune declaratia 392 A sau B [ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)
Contributie din norma de venit ciprian_br ciprian_br buna ziua intentionez sa deschid un pfa sau ii pe codurile 9511+9512 (service calculatoare+gsm) norma de venit cumulata (cele 2 coduri caen) pentru judetul ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa webdesign informatii ionutz_andrei ionutz_andrei Buna. As dori sa infiintez un pfa pe webdesign si ma intereseaza cateva informatii. Precizez ca am diploma necesara care sa ateste ca pot oferi acest ... (vezi toată discuția)