avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare
Discuție deschisă în Executare silită

executare

Sotia este executata silit in urma unei hot.jud. Sotul a primit mostenire un teren de la tatal lui. Se poate lega executorul de acel teren?
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 18:05, 14 Martie 2011
Nu,pentru ca acest bun reprezinta bun propriu.
dc bunul imob este intabulat pe numele sotului cu mentiune casatorit at executorul va putea trece somatia pe acel imobil, iar creditorul va putea cere in instnat separat iesirea din indiviziune in tp casatoriei sotilor si va putea solicita atribuirea a cotei parti aferente sotiei, asta in fct de cuantumul creantei , este un proces lung care poate dura chiar si peste 2 ani de zile.
dc este trecut doar sotul in cf imobilului respectiv at executorul nu se poate atinge

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa casatorie, bunurile realizate inainte de casatorie se considera a fi bunuri comune? GreenEyedAngel28 GreenEyedAngel28 Ca sa nu ma lungesc mult cu povestea, am sa explic pe scurt cum stau lucrurile. Acum 3 ani am facut pentru parintii mei un imprumut la banca, pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Intabularea din oficiu,de catre registratorul ocpi,a unei ipoteci legale cu titlul de sulta,asupra terenului adjudecat de mine in urma udei licitatii publice freedriver freedriver in 2010-2012 a avut loc executarea silita a unui domn care imi datora o suma de bani.Aceasta actiune a avut loc in urma unui partaj fortat,intre ce doi ... (vezi toată discuția)
Nedumerire sandry sandry primaria unui oras poate CERE dezmembrea un imobil (compus din constructie si gradina) DOAR prin chemarea in judecata a persoanei FIZICE care detine ... (vezi toată discuția)