avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie

buna ziua.

tatal meu are o datorie foarte mare la banca si deja datoria a fost preluata de o firma de recuperatori.
intrebarea mea este, daca el nu-si plateste datoria, sau doamne fereste, moare, va trebui eu (asadar copii) sa-i platesc datoria??

multumesc.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:14, 14 Martie 2011
in cazul unui eveniment tragic cum ar fi decesul tatalui dvs mostenitorii preiau debitul dansului.
multumesc, dar mi se pare absolut absurd ca eu sa platesc greseala lui.. ca pe el nu-l intereseaza nimic...

#-o
daca tatal nu are bunuri puteti refuza mostenirea, in cazul dvs doar a datoriilor, sau puteti accepta mostenirea sub beneficiu de inventar si intr-un fel, defunctul dvs tata "isi plateste" din averea lui greseala. astfel, creditorul poate executa doar ce-ati mostenit , nu veti plati dvs datoriile tatalui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Ajutor in legatura cu ratele unui decedat Alex0M Alex0M As dori si eu niste sfaturi in legatura cu directia in care sa ma orientez in cazul in care un parinte a decedat lasand in urma 2 banci cu rate. acum ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)