avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - data gresita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - data gresita

Buna ziua..v-as ruga frumos sa ma ajutati: astazi am fost prins de radar am luat 3 puncte si o amenda de 120 dar politistul a scris data de 14.08.2011 de doua ori pe procesul verbal..am observat dupa ce am semnat dar am de gand sa contest amenda..am vreo sansa?am inteles ca se depune pe raza judetului unde am luat amenda nu unde am domiciliu..Astept un raspuns si o eventuala declaratie pe care as putea sa o dau pentru a ma putea "agata" de acest detaliu scris gresit.Va multumesc frumos.Stima
Cel mai recent răspuns: taticu100 , utilizator 21:11, 14 Martie 2011
Puteti castiga procesul pentru ca P.V. nu indeplineste conditiile de validitate cu privire la data savarsirii faptei .Se va anula.
Art. X. — Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 118, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti."

Uitati-va mai bine pe PV. S-ar putea sa fie totusi 14.03 si nu 08. Unii dintre noi il fac pe 3 ca pe 8. Cat despre nulitatea PV pentru ca nu e corecta data, acesta nu e motiv de nulitate absoluta. Judecatorul va anula PV doar daca ati putea demonstra ca neindicarea corecta a datei v-a adus prejudicii, ceea ce este imposibil. In OG2/2002 veti gasi la art.17 motivele pentru care un PV este nul de drept, din oficiu. Cititi si:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar auto completat gresit in procesul verbal de contraventie cosminvld cosminvld Buna ziua. In data de 13.06.2011 am fost oprit in localitatea Afumati, jud. Ilfov de catre un politist, si neavand permisul de conducere asupra mea, am fost ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca necomunicata kala kala Buna ma numesc Calin N., in urma cu un an mai precis prin luna aprilie 2010 veneam de la Buc .si la intrarea in localitatea Blidari jud. Valcea unde am ... (vezi toată discuția)
Proces vb de contraventie nul ? tutu12 tutu12 ..am fost amendat pentru depasire limita viteza , dupa spusele politistului , acesta nu a vrut sa-mi arate inregistrarea , nici ordinul de serviciu , nici ... (vezi toată discuția)