avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

pot sa divortez la notar de comun acord daca am copil minor?

Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:58, 14 Martie 2011
Nu puteti , numai la instanta , se vor face probe, ancheta sociala, se audiaza un martor ,copilul nu face obiectul nici unei tranzactii.
Nu se poate realiza la starea civilă sau la notar divorţul prin acord dacă:
-cei doi soţi nu se înţeleg cu privire la numele purtat de soţie după divorţ
- există copii minori din căsătorie
- există şi alte cereri
Nu, nu puteti divorta pe cale notariala, insa puteti divorta la instanta tot prin acordul partilor.
Puteti incheia un acord atat cu privire la divort cat si cu privire la cererile accesorii divortului, respectiv incredintarea minorului, stabilirea pensiei de intretinere in favoarea minorului , nume si eventual cu privire la stabilirea unui program de vizitare al minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord roxana76 roxana76 As dori sa stiu in cazul unui divort de comun acord, pe baza noilor modificari, daca sotii se pun de acord cu cine sa ramina copilul, cat sa fie pensia ... (vezi toată discuția)
Divortul din care a rezultat un copil P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Sunt insurat de 8 ani si avem un copil de 7 ani. Cum pot divorta daca amandoi suntem de acord atat in privinta bunurilor cat si a copilului ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters95887 ContSters95887 Buna ziua! Sunt casatorita de 14 ani si am doi copii minori. Vreau sa divortez si v-as ruga sa-mi spuneti pasii pe care ii am de parcurs tinand cont ca nu ... (vezi toată discuția)