avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere in timpul concediului de ingrijire copil ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere in timpul concediului de ingrijire copil pana la 2 ani

Buna ziua!

Am si eu o intrebare legata de noul cod al munci: o persoana care se afla in concediul de crestere a copilului, dupa noul cod al muncii, ea poate fi concediata in perioada concediului daca angajatorul se restructureaza, dar ce se intampla cu el dupa aceea?
Ramane in continuare pe concediu cu indemnizatia aferenta sau nu?
Trebuie sa-si depuna actele la somaj?

Astept cu nerabdare un raspuns de la cineva care stie cum se procedeaza!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 15 Martie 2011
Pana cand copilul implineste varsta de 2 ani va primi indemnizatia corespunzatoare.
O persoana poate fi concediata in timpul CCC numai daca intervine reorganizarea judiciara a angajatorului sau falimentul acestuia ... in propunerile de modificare mai intervine si situatia dizolvarii angajatorului.

Daca intervin aceste situatii, puteti intra in somaj , suspendati somajul si reintrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata, pot lua plati compensatorii? dijmarescu dijmarescu Buna seara, Sunt insarcinata. Lucrez la doua societati. Una dintre ele face concedieri colective cu plati compensatorii. Vreau sa beneficiez si eu de ele, ... (vezi toată discuția)
Reorganizarea intreprinderii in timpul cic agata61 agata61 Fiica mea este in CIC, iar firma unde lucreaza este in reorganizare. A fost chemata sa semneze ca este de acord cu aceasta reorganizare. Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Ccc si concedierea cca2123 cca2123 Buna ziua, pe aceasta tema doresc sa va intreb daca exista riscul de a fi concediata de la locul de munca in ipoteza ca aleg varianta de a sta 2 ani cu bebe ... (vezi toată discuția)