avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demolare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demolare casa

buna seara. Va intreb si eu daca pot sa demolez o casa neavand titlu de proprietate decat pe teren mentionez ca am cumparat-o in anul 1982 de la o batrana aceasta avand-o mostenire de la mama ei dar nu sa facut succesiunea pina in prezent si nici nu stiu daca mai are rude. pe teren am devenit proprietar conform legii18/1991.va rog sa-mi spuneti daca pot s-o demolez ca arata ca o ruina ca nu am locuit acolo si nici acoperis nu mai are as vrea sa construiesc alta pe acest teren.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:41, 15 Martie 2011
Daca aceasta casa figureaza la impozite ar fi bine sa solicitati o autorizatie de demolare ca sa puteti sa o radiati si din rolul fiscal al localitatii.
Dupa cum , pentru a construi este obligatoriu o aut. de construire tot asa si pt. demolare trebuie.Doar daca , intr-adevar nu e intabulata-si neavand certificat de nastere nu va avea nici certificat de deces.
In privinta succesiunii -va puteti adresa Arhivei succesorale a Camerei notariale, aratati numele batranei, data mortii si cereti ca persoana direct interesata(avand actul de propr. semnat de aceasta)daca s-a dezbatut succesiunea.Asta numai in caz ca v-ar interesa, caci altfel mostenitorii nu au niciun drept pe ceeace a instrainat respectiva.Mostenirea daca s-a dezbatut , s-a facut pe ceeace a ramas efectiv-deci nu intra ceeace s-a vandut si mai ales ca ei nici nu s-au mai interesat (uzucapiune).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru dor_ados dor_ados buna ziua.Am cumparat un teren pe care se afla si o casa cu 2 camere dar fara acoperis si foarte veche as dori sa stiu daca o pot demola si sa-mi construesc ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare mostenire eugen05 eugen05 Buna ziua, Am cumparat un teren pe care se afla un imobil demolabil. Cei de la care l-am cumparat (numiti X), l-au cumparat la randul lor de la un mandatar ... (vezi toată discuția)
Legatarul testamentar. i se mai cuvine acest drept? avem un vecin ... Silvia1945 Silvia1945 Legatarul testamentar. I se mai cuvine acest drept? Avem un vecin în comisia de cenzori care are următoarea problemă: - o bătrânică din satul de ... (vezi toată discuția)