buna seara. Va intreb si eu daca pot sa demolez o casa neavand titlu de proprietate decat pe teren mentionez ca am cumparat-o in anul 1982 de la o batrana aceasta avand-o mostenire de la mama ei dar nu sa facut succesiunea pina in prezent si nici nu stiu daca mai are rude. pe teren am devenit proprietar conform legii18/1991.va rog sa-mi spuneti daca pot s-o demolez ca arata ca o ruina ca nu am locuit acolo si nici acoperis nu mai are as vrea sa construiesc alta pe acest teren.va multumesc.
Daca aceasta casa figureaza la impozite ar fi bine sa solicitati o autorizatie de demolare ca sa puteti sa o radiati si din rolul fiscal al localitatii.
Dupa cum , pentru a construi este obligatoriu o aut. de construire tot asa si pt. demolare trebuie.Doar daca , intr-adevar nu e intabulata-si neavand certificat de nastere nu va avea nici certificat de deces.
In privinta succesiunii -va puteti adresa Arhivei succesorale a Camerei notariale, aratati numele batranei, data mortii si cereti ca persoana direct interesata(avand actul de propr. semnat de aceasta)daca s-a dezbatut succesiunea.Asta numai in caz ca v-ar interesa, caci altfel mostenitorii nu au niciun drept pe ceeace a instrainat respectiva.Mostenirea daca s-a dezbatut , s-a facut pe ceeace a ramas efectiv-deci nu intra ceeace s-a vandut si mai ales ca ei nici nu s-au mai interesat (uzucapiune).
Cadastru
dor_ados
buna ziua.Am cumparat un teren pe care se afla si o casa cu 2 camere dar fara acoperis si foarte veche as dori sa stiu daca o pot demola si sa-mi construesc ... (vezi toată discuția)