avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere spatii comune

la parterul blocului se afla un spatiu comun de 6 x5 mp care poate fi inchiriat pentru deschiderea unui magazin. Ce baza legala avem pebtru organizarea unei licitatii cu strigare, dupa obtinerea aprobarii C.Ex al As, Proprietari si a 2/3 din coproprietari?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:33, 15 Martie 2011
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 Normele de aplicare.
Nu trebuie organizata licitatie, ci comitetul executiv poate examina oferta tertilor, indiferent de numarul acestora, incepand de la 1, si poate inchiria sau nu spatiul cu pricina.
Acordul proprietarilor este in procent de 50% + 1, dar e necesar si acordul proprietarilor direct afectati (sus, palier).
La asociatiile de proprietari nu este obligatorie licitatia.

Legea 230/2007
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere uscator de la parter carmensorin carmensorin buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se poate inchiria uscatorul de la parter si in ce conditii......eu locuiesc la parter si am semnat contra inchirierii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la utilizare uscatorie nickra nickra Buna ziua, am citit foarte multe comentarii legate de utilizarea uscatoriei... dar din pacate nu mi-a fost clar daca raspunsurile se potrivesc cu situatia ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului lucutza55 lucutza55 buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)