buna ziua.locuiesc la etajul 10 si am un copil mic.de la 1 martie nu mai functioneaza ascensorul.sunt nevoita sa urc cu bebe in brate de 2-3 ori pe zi.sunt terminata.firma de ascensoare a oprit liftul fara sa puna nici un preaviz sa stim si noi ca se va opri pentru neplata.a afisat abia in ziua in care s-a oprit.este corect?
nu suntem nici multumiti de serviciile acestei firme dar administratorul a spus ca nu se poate schimba firma deoarece acum 2 ani s-au facut niste reparatii la lift si nu s-a achitat factura in intregime.mentionez ca anul trecut era o asociatie pe mai multe scari si factura este pe asociatia veche.acu avem o alta asociatie numai pe scara noastra.este corect?este incheiat un contract intre asociatie si firma de reparatii lifturi fara sa faca mai inai un studiu.
in numele mai multor locatari printre care si batrani bolnavi va rugam sa ne ajutati sa stim ce trebuie sa facem sa putem beneficia de lift.
am gasit o alta firma dar nu poate sa vina pana nu obtinem cartea tehnica de la lift.actuala firma nu vrea sa o inapoieze.
ce trebuie de facut?
multumim
Cred ca dv. la asociatie nu ati avut niciodata de-a face cu furnizorii sau prestatorii de servicii care nu-si primesc banii pe utilitati sau servicii.
In primul rand ei taie utilitatea sau serviciul....si apoi se duc in instanta. Si la Electrica, intai iti taie curentul si apoi te trage in justitie, la cablu TV, telefonie, internet, apa calda, apa rece, gaze etc. Intai ti le taie si apoi, daca nu te deranjeaza ca ti le-a taiat .....la judecator.
Asa sunt si contractele facute.
Deci e problema locatarilor sa puna mana de la mana si sa achite reparatia, apoi vor avea si lift functional.
Doamna trebuie sa faca presiune pe conducerea de acum a asociatiei sa organizeze strangerea banilor si plata datoriei catre firma.
Liftul nu e proprietatea firmei, dar e in intretinerea firmei si sub un contract de prestari servicii. Ca liftul fara prestator, degeaba e lift, ca nu functioneaza!
Inteleg cazul furnizorilor de utilitati ca pot taia macaroana dar acel prestator ce poate taia?. Eventual daca strica ceva la lift se poate capata si cu un penal pentru distrugere.:stunned:
"Taie" functionarea ascensorului, adica il inchide pentru ca refuza sa faca un service in conditiile in care nu i s-au achitat cheltuielile de reparatii.
Ascensor fara service ramane inchis.
Cum sa ,,taie'' pentru ca refuza sa faca un service?. Pai si ce concurenta acelui prestator nu este de gasit?.Sa angajeze pe altii care sa-si faca datoria si sa aiba tarife acceptabile,ori au monopol?.
Am inteles ca [virgula] cartea ascensorului sta la presedinte.Eu daca as fi proprietar acolo presedintele nu ar mai vedea acea carte niciodata.:ohyes:
Firma de ascensor care face service-ul la acel bloc a facut o reparatie mai mare, care reparatie nu i-a fost achitata in totalitate.
Pana cand nu li se achita costul acelei reparatii au inchis liftul. Ei au dreptul sa faca asta daca reparatia nu este dusa la bun sfarsit. Aceste firme sunt sub monitorizarea ISCIR.
Cum sa dai drumul la un lift care nu are intreaga reparatie efectuata? Mai faci service-ul in conditiile in care nu esti platit?
Un lift pentru care nu se contracteaza un service lunar nu poate functiona.
Acum am fost mai clara?