asociatia are angajata o firma ce tine contabilitatea ..chitantierele emise nu tre sa poarte antetul asociatiei? actele aferente activitatii asociatiei nu tre sa stea la sediul asociatiei?asociatia nu tre sa aiba o arhiva din care sa reiese activitatea asociatiei?
Vezi poate exista un contract de recuperae a debitelor....nu stiu in ce baza fac ei aceste servicii? Normal asociatia trebuia sa faca incasarile, asa mi se pare corect.
Cum ai precizat si tu pentru incasarile in numerar asociatia de proprietari are obligatia sa emita chitante care vor cuprinde obligatoriu urmatoarele date: numarul de ordine, in baza unei serii, care identifica chitanta in mod unic; data emiterii facturii; denumirea/numele, adresa si codul de inregistrare fiscala ale asociatiei de proprietari pentru care se emite chitanta.
Firma de contabilitate tine doar evidenta contabila in partida simpla, pentru care este platita cu o suma de ????stipulata in contractul de prestari servicii contabile.
Cu siguranţă orice încasare făcută de asociaţie trebuie să fie făcută pe baza unei chitanţe cu antetul asociaţiei, indiferent că există o persoană sau o firmă care întocmeşte actele contabile!
Vedeţi un pic şi contractul încheiat între asociaţie şi firma de contabilitate.
În opinia mea, lucrurile sunt ilegale. :((
Solicitaţi sprijinul Primăriei care are, potrivit art. 55 din Legea nr. 230/2007, exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari. ;)
În cazul în care Primăria nu se implică, angajaţi un avocat! ;)
Firma care face incasarile are propriile chitantiere, cu antetul firmei. Pe chitanta trebuie specificat ce reprezinta suma. Blocatarul ar trebui sa verifice daca asociatia are contract cu firma respectiva si daca sumele ajung la asociatie.
si daca era persoana fizica..cum a fost..tot cu priopriile chitantiere?
de ce atunci facturile sunt cu antetul asociatiei?
cum pot urmari daca sumele ajung la asociatie cand ,incasand de la mai multe asociatii..nu exista nici o situatie a incasarilor .Si..asociatia este de sine statatoare,iar administratorul este angajat cu comision.Asociatia nu are nici o posibilitate sa stie cat s a incasat.sa poata verifica chitantierele.Administratorul poate incasa cu un chitantier fals,iar sumele incasate ilegal le trec la total ca penalizari....ca tot nu se stie care si cum sunt calculate...nu ti pot oferi date.
Antet chitante
proprietaru
asociatia noastra a angajat o societate pt administrare si contabilitate,As dori sa stiu daca chitantele primite pt plata ch de intretinere nu trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Emitere chitante
gambette
Brusc administratorul a renuntat la chitantele tipizate personalizate speciale pt. asoc. de proprietari si emite chitante redactate la PC si printate la ... (vezi toată discuția)