avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatia comunicarii deciziei de incetare a CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatia comunicarii deciziei de incetare a CIM

Buna ziua!
Este angajatorul obligat sa transmita prin posta o decizie de incetare a CIM facuta in baza articulului 55 litera b? Daca da, in cat timp de la emitere?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 17 Martie 2011
io_ha_na_c a scris:

Ma refeream la comunicarea catre salariat, nu cea din REVISAL.

:hm:

Colegul nostru s-a referit si la REVISAL , iar termenul preciat de dvs nu este reglementat in Codul Muncii ..art.268 alin.3 C.mun. se referea la comunicarea deciziei de sanctionare.
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. d)-k), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

:-/pur si simplu la asta m-am gandit:)Scuze.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
ContSters167247, utilizator
Art.55 lit.b C.mun. nu constituie o incetare de drept a c.i.m. si, prin urmare, nu face obiectul dispozitiilor art.56 alin.2 C.mun.
Am recunoscut:">nu am fost atenta deloc! M-a luat valul cu "comunicarea incetarii" ...
daca CIM este pe durata detreminata atunci nu mai trebuie transmis in revisal. Corect?

Alte discuții în legătură

Concediere 55 lit.b- acordul partilor cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Un salariat a facut cerere de incetare cim cu 55 lit. b, incepand cu data de 10.06.2012(duminica). Se poate aproba de catre conducere cu data de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca este corect cum procedez : - cim determinat 02.04.2012 - 30.06.2012, in revisal la data incetare trec 30.06.2012. ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Imi spuneti si mie va rog frumos daca am un contract pe perioada determinata dupa data de 14.06.2012-14.09.2012,decizia de incetare o fac ,56 cu ... (vezi toată discuția)