avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... anulare divort !!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

anulare divort !!!

Nu stiu daca titlul este corect exprimat dar ce ma intereseaza pe mine este urmatorul lucru:
-pe data de 02.03.2011 am avut ultima infatisare in procesul de divort si cel de incredintare minor,
-pt a nu avea de suferit copilul am facut-o la modul civilizat, adica de comun acord ne-am inteles si cu privire la divort, custodie, program vizitare si pensie intretinere.
-acum sotiei ii pare rau ca am ajuns aici si cred ca ne vom impaca(lucru pe care eu mi l-am dorit de la inceput).
As dori sa stiu daca hotararea de divort se poate anula atat timp cat ambii sot vor si solicita lucrul asta. La fel si incredintarea de minor. Am vrea sa stim daca mai este posibil cumva sa nu se schimbe nimic, sa ramanem in continuare casatoriti(sa nu fim divortati si recasatoriti)???
Multumesc anticipat celor ce-mi vor raspunde!!
Cel mai recent răspuns: noiklosa , utilizator 15:13, 17 Martie 2011
Nu este neapărat necesar să aşteptaţi să vi se comunice hotărârea acasă, dacă ştiţi care a fost pronunţarea. Faceţi apel de pe acum, veţi primi un termen mai scurt. Solicitaţi stingerea acţiunii prin împăcarea părţilor.
Asta este ceea ce am gasit pe portalul instantelor de judecata:

Solutie:
02/03/2011 Admite cererea
Solutie: Admite cererea principală precizată . Admite cererea reconvenţională precizată. Declară desfăcută căsătoria părţilor încheiată la data de..... si trecută la numărul..... în registrul stării civile al Primăriei Sectorului 4 Bucureşti, prin acordul părţilor. Reclamanta pârâtă revine la numele purtat anterior căsătoriei. Încredinţează pe minorul...., născut la data de...... spre creştere si educare mamei. Obligă pârâtul reclamant la plata unei pensii de întreţinere în favoarea minorului în sumă de ..... lei lunar, începând cu data pronunţării, 02.03.2011 şi până la majoratul minorului. Încuviinţează ca pârâtul reclamant să aibă legături personale cu minorul după următorul program: _ 7 zile din fiecare lună, respectiv, în a treia săptămână, de vineri, ora 18,00, până sămbătă, ora 16,00 la domiciliul pârâtului reclamant, _ luna iulie din fiecare an , la domiciliul pârâtului reclamant, - o săptămână în vacanţa de iarnă, incluzând zilele de Crăciun şi Anul Nou, în anii pari, la domiciliul pârâtului reclamant _ în vacanţa de Paşte in anii impari, la domiciliul pârâtului reclamant, - de ziua de naştere a minorului, în anii pari, la domiciliul pârâtului reclamant. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată Irevocabilă în ceea ce priveşte divorţul şi cu apel în 30 de zile de la comunicare pentru celelalte capete de cerere. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 02.03.2011.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
bflorin24, utilizator
Hotărârea este irevocabilă în ceea ce priveşte divorţul. Puteţi face apel doar pentru celelalte capete de cerere şi anume: încredinţarea minorului, pensia de întreţinere, programul de vizitare.
Chiar nu se mai poate face nimic astfel incat sa nu se pronunte divortul ??? Nici macar daca cel sau cea care a deschis cererea solicita acest lucru ??? Ne-am dat seama ca nu ne dorim cu adevarat lucrul asta si nu am vrea sa existe intre noi nici un fel de decizie de divort !
Felicitari pentru sansa pe care ati acordat-o acestui mariaj, ati procedat cu maturitate. Am doi prieteni buni care se afla la a doua casatorie cu aceeasi nevasta :-) si ambele cupluri sunt foarte fericite, au facut copii dupa ce s-au impacat, in fine, lucrurile au mers mai bine a doua oara. MULT mai bine.

Din punct de vedere juridic ati auzit cum sta treaba. Daca vreti sa ascultati si o opinie pragmatica... nu va cramponati de o hartie. Doar daca nu sunteti cumva vreo vedeta sau poate aveti intentia de a deveni seful Bisericii, ca in rest, nu intereseaza pe nimeni daca ati divortat au ba. Iar daca v-ati impacat cu sotia, inseamna ca amandoi ati avut ce regreta si mai mult, ati avut destul curaj sa recunoasteti eroarea comisa.

Daca insa este vorba despre amanunte pe care nu le-ati prezentat, atunci lucrurile pot fi comentate si altfel. Dar legea, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs/apel hotarare de divort !!! bflorin24 bflorin24 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca ma ajuta sau imi este de vreun folos sa fac apel sau recurs (nu stiu care este diferenta dintre ele) asupra ... (vezi toată discuția)
Despre divort stefan25 stefan25 doresc sa pornesc o actiune de divort cum procedez si ce sanse am sa primesc tutela copilului (vezi toată discuția)
Divort cu copii Leonore77 Leonore77 Ora estimata: 14:00 Complet: C 4 CMF Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Constată că reclamanta S.E.G. a renunţat la capetele de cerere având ... (vezi toată discuția)