avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii

Ora estimata: 14:00
Complet: C 4 CMF
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Constată că reclamanta S.E.G. a renunţat la capetele de cerere având ca obiect desfacerea căsătoriei şi stabilire program de vizitare minor, formulate în contradictoriu cu pârâtul S.A.F. Admite acţiunea civilă formulată şi precizată de reclamanta S.E.G., în contradictoriu cu pârâtul S.A.F. având ca obiect stabilire domiciliu minor, exercitarea autorităţii părinteşti şi pensie de întreţinere şi, în consecinţă: Dispune exercitarea în comun, de către ambii părinţi, a autorităţii părinteşti cu privire la minorul S.L.L. Stabileşte locuinţa minorului la domiciliul mamei reclamante. Obligă pârâtul să plătească pensie de întreţinere în favoarea minorului , în cuantum de 290 lei lunar, începând de la data introducerii cererii (03.09.2018) şi până la majoratul acestuia, stabilit în raport de cota de până la 1 din venitul minim garantat pe economie. Executorie de drept, potrivit art. 448 alin. (1) pct. 1 şi 4 din Codul de procedură civilă. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de a formula apel în ceea ce priveşte soluţia pronunţată privind capetele de cerere având ca obiect stabilire domiciliu minor, exercitarea autorităţii părinteşti şi pensie de întreţinere şi cu drept de a formula recurs în ceea ce priveşte soluţia pronunţată privind renunţarea la capetele de cerere având ca obiect desfacerea căsătoriei şi stabilirea programului de vizitare a minorului, în termen de 30 de zile de la comunicare.
Document: Hotarâre 593/2019 08.05.2019. Pot sa pierd copilul sau sa ma oblige ca sa-l duca tatal lui? Multumesc!
In cat timp primim comunicarea de la tribunal? Multumesc!
Pot sa pierd copilul sau sa ma oblige ca sa-l duca tatal lui?

Nu inteleg intrebarea , unde sa il duca tatal lui ? Asa intelegeti dvs din solutie, ca pierdeti copilul ?
Hotararea va vine acasa cam intr-o luna si jumatate.
Domiciliul minorului a fost stabilit la domiciliul vs iar, custodia"se exercită în comun,nu aveti ce sa pierdeți,nu aveti cum sa fie luat.Probabil tatăl va avea un drept de vizita la un moment dat daca nu a solicitat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort / nelamuriri silster silster Prin sentinta de divort s-a hotarit : - desface prin comun acord casatoria - autoritatea parinteasca va fi exercitata de catre ambele parti ... (vezi toată discuția)
Minor vulpita24 vulpita24 Buna seara am si eu o intrebare .Sora mea a avut un proces cu fostu sot cu minor .Custodia a fost data la reclamanta(sora mea) in totalitate ,tatal fiind in ... (vezi toată discuția)
Ma poate lamuri cineva? vizita si pensie alimentara minor adryan35 adryan35 Am fost in proces de Incredintare minor si aceasta este sentinta...am gasit-o pe situl de la Judecatoria unde am avut eu procesul: 5/11/2011 Admite in parte ... (vezi toată discuția)