avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor

Buna seara am si eu o intrebare .Sora mea a avut un proces cu fostu sot cu minor .Custodia a fost data la reclamanta(sora mea) in totalitate ,tatal fiind in puscarie si neavand nici un drept .Acum el a iesit dupa o perioada de 4 ani si 6 luni din puscarie si o amenita pe sora mea ca o da in judecata din nou pentru minor.Intrebarea mea este. Ce ar putea castiga el daca o da in judecata tinand cont ca sora mea ia oferit tot minorului iar el nu sa ocupat niciodata de minor de cand sa nascut ne avand venituri .Multumesc
24.03.2016
Ora estimata: 8:30
Complet: CMF1
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite in parte cererea Dispune desfacerea căsătoriei din culpa comună ,căsătorie încheiată la 11.07.2014 şi înregistrată în registrul de stare civilă al Primăriei Malu Mare sub nr. 6 / 11.07.2014 Dispune reluarea numelui purtat anterior căsătoriei de reclamantă şi anume Zamfir Dispune exercitarea autorităţii părinteşti de reclamantă asupra minorului născut la 03.01.2011 Dispune stabilirea locuinţei minorului la reclamanta Respinge capătul de cerere privind obligarea pârâtului la plata pensiei de întreţinere pentru minor Dispune obligarea pârâtului la plata in parte a cheltuielilor de judecată 100 lei către reclamantă (reprezentând parte din taxa de timbru ) Cu apel în 30 de zile (la Judecătoria Craiova de la comunicare
Document: Hotarâre 4549/2016 24.03.2016 Asta a fost procesu cu fostu sot
Ultima modificare: Duminică, 4 Iunie 2017
gi-jane2, moderator
Poate să ceară ca exercitarea autorității părintești să fie exercitată în comun sau dacă nu cere asta, poate solicita stabilirea unui program de vizitare a minorului.
Pa-i tinand cont ca el in puscarie a avut doua tentative de suicid ia ar vrea sa-l cada din drepturile parintesti.Multumesc
În acest caz, se poate opune stabilirii unui program de vizitare ce s-ar exercita în lipsa mamei. Despre exercitarea în comun a autorității părintești nici nu mai putem vorbi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii Leonore77 Leonore77 Ora estimata: 14:00 Complet: C 4 CMF Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Constată că reclamanta S.E.G. a renunţat la capetele de cerere având ... (vezi toată discuția)
Ma poate lamuri cineva? vizita si pensie alimentara minor adryan35 adryan35 Am fost in proces de Incredintare minor si aceasta este sentinta...am gasit-o pe situl de la Judecatoria unde am avut eu procesul: 5/11/2011 Admite in parte ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort / nelamuriri silster silster Prin sentinta de divort s-a hotarit : - desface prin comun acord casatoria - autoritatea parinteasca va fi exercitata de catre ambele parti ... (vezi toată discuția)