avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile mamei intoarse in campul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile mamei intoarse in campul muncii

Buna ziua!

As dori sa ridic urmatoarea problema: sunt gravida in luna a 7-a si nu doresc sa imi iau concediu prenatal. Dupa nastere este obligatoriu un concediu minim de 42 de zile, dar NU doresc sa imi iau in continuare concediul postnatal de ingrijire al copilului, ci ma intorc la munca. mentionez ca sunt bugetara. As dori sa stiu daca exista vreo indemnizatie sau daca am vreun drept financiar din partea statului in cazul in care ma intorc la munca fara sa cer concediu postnatal (in afara de cel de42 de zile obligatoriu). In afara de asta, as dori sa stiu ce drepturi financiare are copilul meu; ma refer aici la acea suma care o primeste fiecare nou-nascut; nu stiu daca mai e valabila treaba ....; copilul va beneficia de ceva alocatie lunara ... sau ceva de genul acesta?

In aceeasi ordine de idei, dupa concediul de lauzie de 42 de zile, pot sa imi iau concediul legal de odihna?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului flautella flautella Buna ziua.Sunt angajata ca artist instrumentist in Filarmonica ,cu norma de baza si profesor titular cu contract de munca pe perioada nedeterminata in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ioana_profesor ioana_profesor buna ziua, doresc sa stiu daca, intre concediul prenatal + cel de lauzie (total 126 zile) si concediul de ingijire copil (cel de doi ani, care presupune ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal este obligatoriu? Tudor Ecaterina Tudor Ecaterina In acest moment ma lupt cu cateva nelamuriri. La finele lui mai trebiue sa nasc. Sunt angajata pe perioada nedeterminata si nu vreau sa iau concediul prenatal. ... (vezi toată discuția)