In acest moment ma lupt cu cateva nelamuriri. La finele lui mai trebiue sa nasc. Sunt angajata pe perioada nedeterminata si nu vreau sa iau concediul prenatal. Imi ajung zilele de concediu legal de odihna, pentru perioada dinaintea nasterii. Ma simt excelent si nu am motive sa nu merg la servici. Problema mea e ca nu stiu cum e cu concediul postnatal. Pot sa iau cele minim 42 de zile de postnatal daca nu vreau concediu prenatal? Sunt obligatorii aceste 42 de zile inaintea intrarii in concediul de 2 ani de crestere a copilului? Postnatalul se calculeaza din prima zi a nasterii copilului?
Am nevoie de lamuriri ca sa stiu cum sa-mi programez totul.
Nu e obligatoriu pentru gravide...:D e obligatoriu pentru angajator.. nu poate refuza cererea de concediu prenatal daca sunteti angajata cu contract de munca. Postnatalul il luati si stati si 2 ani daca doriti.
Si eu daca nu solicit prenatalul, angajatorul nu este obligat sa mi-l acorde. In final eu hotarasca daca sa-l cer sau nu?
Si postnatalul este de luat, minim 42 de zile, indiferent daca am luat prenatal sau nu?
am inteles ca cei doi ani de crestere pt copil sunt optional.
Va intreb toate astea pt ca angajatorul trebuie sa aduca colaborator, cat timp sunt in aceste concedii si nu vreau sa creez probleme.:">
Buna ziua
byta
inainte sa ma angajez unde lucrez acum am lucrat in alta parte,dar am facut o pauza de aproximativ 9 luni.ce vreau eu sa stiu e ca daca as dori sa imi platesc ... (vezi toată discuția)