avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot obtine cheltuieli de judecata (onorariul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot obtine cheltuieli de judecata (onorariul avocatului) la un divort prin acord?

In calitate de reclamant am pornit un proces de divort din culpa exclusiva a sotului parat si am platit un onorariu la un avocat care sa ma reprezinte. Pana la primul termen am reusit sa negociez cu paratul sa semnam si sa depunem la dosar un acord prin care eram de acord cu divortul prin acord si nu din culpa exclusiva a paratului. intrebarea mea este ce sanse am sa-mi recuperez onorariul platit de mine avocatului si care este procedura? Daca divortam prin acord am dreptul ca sotul parat sa-mi plateasca onorariul platit de mine avocatului meu? Mentionez ca el nu si-a mai angajat avocat.
nu are importanta daca si-a angajat sau nu avocat. ideea e ca nu aveti nici o sansa sa recuperati acesti bani. iar ca sa demonstrati culpa exclusiva a paratului e f f greu. mi-e greu sa cred ca nu va gasi nimic sa va reproseze. mai bine negociati si aspectul asta si poate platiti juma juma. oricum si in instanta tot jumatate se admite in majoritatea cazurilor. oricum s-ar putea sa prelungiti agonia si sa va coste in final mai mult. v-a costat atat de mult av? daca credeti ca merita sa irositi timp s nervi atunci ramaneti pe varianta cu culpa exclusiva si pregativi-va de un proces de 8 luni un an. trebuie sa aveti martori si alte dovezi iar faptele de care il acuzati tb sa fie de o gravitate insemnata. de ex nu prea se iau in considerare (depinde si de judecat) bataile daca nu a existat dosar penal de lovire, certf medico-legal. sunt f multe aspecte. ma scuzati dar avocatul pt ce l-ati mai platit daca nu va poate lamuri sau s-a multumit sa va ia banii si acum scapa cu un acord intre parti fara sa mai faca nimic?
Puteti cere, dar de principiu onorariu de avocat se compenseaza, neavand avocat, il poate obliga la plata a jumatate din onorariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat danyka danyka poate sa imi spuna cineva, macar estimativ, cam cat ma costa o taxa de onorariu avocat pentru un divort, fara minori, care la prima vedere nu implica nici ... (vezi toată discuția)
Costul partajului Diana2356 Diana2356 Buna ziua. Sunt in divort cu sotul dupa care vreau sa fac partajul. El nu este de acord. Cat costa cu totul , judecatoria, expertiza pt un apartament cu 2 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata micsorate - reducere onorariu avocat, recuperare diferenta ghioarcacornel ghioarcacornel Am o nedumerire... Cu ceva timp in urma am avut un accident de masina .Cea care a fost vinovata de acel accident, a cerut in instanta anularea procesului ... (vezi toată discuția)