Am trei contracte de credit incheiate cu o banca .Dupa aparitia OUG 50 am notificat banca privind neacceptarea actelor aditionale ,apoi am depus o plangere la OPC care au aplicat sanctiunea contraventionala corespunzatoare.
Pentru cel mai mare dintre contracte am mers in procesul national colectiv declansat de o casa de avocatura Pentru celelalte doua am formulat o cerere de chemare in judecata in nume propriu la judecatoria competenta teritorial solicitand anularea clauzelor abuzive ,inclusiv comisionul de risc , restituirea sumelor incasate abuziv sau considerarea lor drept plata anticipata , constatarea caracterului fix al dabanzii (banca considera ca una din conventii are dobanda revizuibila). Dintr o eroare de redactare in cererea de chjemare in judecata am mentionat pe langa BANCA DIN BUCURESTIi si sucursala unde am incheiat conventiile iar instanta a citat ca parat suciursala respectiva. Prin urmare imi este teama ca trebuia sa ma intrept impotriva personalitatii juridice pe care numai BANCA DIN BUCURESTI o are si nu stiu daca exista vreo posibilitate de a indrepta aceasta eroare materiala.
La primele doua termene reprezentantii bancii nu au fost prezenti dar au depus o natificare insumand 16 pagini plina cu termeni din codul civil si practica europeana in materia de credite . Instanta , la solicitarea bancii imi cere sa precizez cunatumul pretentiilor .
In cazul in care exista cineva care a trecut prin experiente similare sau care se pricepe , astept in sfat.
Toate cele bune tutuor .:)
Cu stima . R .Nicolae
Precizati o suma care sa va acopere cele 3 credite.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Comison de risc banca
andra68
Ma alatur celor nemultumiti pe aceasta tema. Am sa punctez nelamuririle si intrebarile mele.
1.Am un credit de nevoi personale pe o perioada de 6 ani, dobanda ... (vezi toată discuția)