avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... AM MARE NEVOIE DE UN SFAT
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

AM MARE NEVOIE DE UN SFAT

Am trei contracte de credit incheiate cu o banca .Dupa aparitia OUG 50 am notificat banca privind neacceptarea actelor aditionale ,apoi am depus o plangere la OPC care au aplicat sanctiunea contraventionala corespunzatoare.
Pentru cel mai mare dintre contracte am mers in procesul national colectiv declansat de o casa de avocatura Pentru celelalte doua am formulat o cerere de chemare in judecata in nume propriu la judecatoria competenta teritorial solicitand anularea clauzelor abuzive ,inclusiv comisionul de risc , restituirea sumelor incasate abuziv sau considerarea lor drept plata anticipata , constatarea caracterului fix al dabanzii (banca considera ca una din conventii are dobanda revizuibila). Dintr o eroare de redactare in cererea de chjemare in judecata am mentionat pe langa BANCA DIN BUCURESTIi si sucursala unde am incheiat conventiile iar instanta a citat ca parat suciursala respectiva. Prin urmare imi este teama ca trebuia sa ma intrept impotriva personalitatii juridice pe care numai BANCA DIN BUCURESTI o are si nu stiu daca exista vreo posibilitate de a indrepta aceasta eroare materiala.
La primele doua termene reprezentantii bancii nu au fost prezenti dar au depus o natificare insumand 16 pagini plina cu termeni din codul civil si practica europeana in materia de credite . Instanta , la solicitarea bancii imi cere sa precizez cunatumul pretentiilor .
In cazul in care exista cineva care a trecut prin experiente similare sau care se pricepe , astept in sfat.
Toate cele bune tutuor .:)
Cu stima . R .Nicolae
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
nelusrujoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 09:33, 16 Martie 2011
Precizati o suma care sa va acopere cele 3 credite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comison de risc banca andra68 andra68 Ma alatur celor nemultumiti pe aceasta tema. Am sa punctez nelamuririle si intrebarile mele. 1.Am un credit de nevoi personale pe o perioada de 6 ani, dobanda ... (vezi toată discuția)
Probleme credit in chf monybratu monybratu In decembrie 2007 am facut un credit ipotecar pe 30 ani in valoare de 32800 CHF la Bancpost pentru cumpararea unui apartament cu o dobanda de 5,40% fixa in ... (vezi toată discuția)
Pentru ce sunt amendate bancile de opc? Costica33 Costica33 OPC Bucuresti nu considera, prin reprezentantii sai, 2 tinerei tupeisti care se ocupa de banci ca lipsa notificarii debitorului la cesiunea creditelor catre un ... (vezi toată discuția)