avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala

buna ziua!va rog daca ma puteti ajuta.doar azi am aflat ca sotul meu a primit o comunicare hotarare penala dar el este plecat in germania iar ea a venit la domiciliul lui si as dori sa stiu ce presupune aceasta ..am sa va scriu ce scrie pe ea..
in temeiul art217 alin 1 cod penal condamna inculpatul....la 2000 lei amenda penala.atrage atentia inculpatului asupra prevederilor art63 indice1 cod penal privind inlocuirea amenzii in termel legal. in temeiul art 14,art 346 cod procedura penala obliga inculpatul la plata sumei de 1500 lei cu titlul de despagubiri civile catre partea civila .....prin mandatar....
in temeiul art 191 alin 1 cod procedura penala obliga inculpatul la plata cheltuielilor judiciare statului in suma de 450 lei.
cu recurs in 10 zile de la comunicare cu inculpatul si partea civila.pronuntata azi 03.03.2011 in sentinta publica.
deci azi fiind in data de 15 marie au trecut cele 10 in care se mai putea face recurs...ce se mai poate face? in cat timp se poate plati amenda fara a fi inchis?ar trebuie sa ii mai vina acasa o instiintare cu amenda in care sa precizeze in cat timp trebuie sa o plateasca ?dar daca va depasii aceea perioada data dar va plati amenda tot va fi inchis..va rog din suflet chiar nu stiu ce sa fac...sa merg sa vb..nu stiu cu cine...si nici ce sa zic...
ma scuzati daca nu m-am facut inteleasa bine!
va multumesc anticipat! S.Andreea
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
raluca_andreea, utilizator
Termenul de recurs curge de la comunicare. Vedeţi care este data poştei. De preferat este să vă adresaţi biroului executări penale a instanţei care a dispus hotărârea de obligare la plată, de unde veţi fi informată despre posibilităţile de plată.
Nu este chiar grava situatia!
Este vorba de amenda penala, nu de pedeapsa cu executare( adica inchisoare).
Nu intrati in panica!
Nici nu a trecut termenul de atac.
Va multumesc pentru raspunsuri!El vrea sa faca recurs si a dori sa stiu ce trebuie scris in acel recurs ca el sa mi-l trimita prin fax.
Cat despre amenzi am inteles ca ii va venii acasa un plic cu ele dar as vrea sa stiu de pe acuma cat timp are la dispozitie pentru a le plati.
Nu faceti din tantar armasar!
Da, va primi instiintare de plata, dupa ramanerea definitiva a hot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala.În cât timp trebuie achitatã? Mclaud Mclaud Salut .. Un prieten apropiat a fost Prins fara permis pe drumurile Publice Drept umare asta e sentinta : Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În ... (vezi toată discuția)
Punerea în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat- condamnare- permis Daniel.P Daniel.P Ora estimata: 9:00 Complet: P3 CP/Fond amânat Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În temeiul art. 334 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 61 alin. ... (vezi toată discuția)
Condamnare primar florentin65 florentin65 Cine poate sa-mi spuna daca condamnatul din aceasta sentinta poate sa mai candideze la alegerile din 2012 Solutie: Dosar nr. 1356/295/2010 Sentinţa penală ... (vezi toată discuția)