avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren schimbat abuziv in 1963 de catre Primaria comunei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren schimbat abuziv in 1963 de catre Primaria comunei

Bunicul meu a avut un teren agricol intr-o zona a unui lac de acumulare, teren pe care Primaria Comunala in 1963 i l-a luat abuziv si i-a dat altul in echivalent in alta parte, acesta din urma fiind un teren probabil de la o persoana caruia ii fusese luat prin nationalizare sau cooperativizare. Din 1963 a lucrat acel teren ce nu era in acte al sau si nici nu a dorit sa-si faca acte pe el intrucat spera sa-l reprimeasca pe al sau inapoi. Bunicul a decedat iar tatal meu nu a formulat cerere de retrocedare dupa revolutie privind terenul initial, care este intabulat pe bunicul. Cum putem intra in posesia terenului ce ne apartine de drept, in vechiul amplasament?. Deasemenea, primarul vrea sa concesioneze acel teren unor persoane, invocand faptul ca al nostru e cel dat in 1963 find trecut de atunci la Registrul agricol, amintind ca figuram impreuna cu alte persoane de atunci pe o lista pe care s-a tinut evidenta terenurilor date la schimb propietarilor. Ce pot face sa-mi primesc terenul bunicului, pe care am acte, si nu cel dat de Primarie in 1963 ?.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
and71, utilizator

Alte discuții în legătură

Referitor la legea 247/2005 florica72 florica72 Buna seara!!! AS DORI SA IMI RASPUNDETI DACA E POSIBIL, CU PRIVIRE LA UN TEREN INTRAVILAN DE 15000MP PE CARE BUNICII L-AU AVUT IN POSESIE INAINTE DE ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea pe vechile amplasamente in zona necooperativizata Balaurul Balaurul Buna ziua, va rog un sfat pentru urmatorii pasi în...: Problema, pe scurt: [b]1)[/b] Intr-o zona colinară, [u]zona necooperativizată[/u], [b]strabunului ... (vezi toată discuția)
Dovedire drept de proprietate asupra unui teren pentru care nu există acte Beni1984 Beni1984 Bunicii mei au cumpărat un teren, pentru care nu avem acte. Nu știm dacă au făcut o chitanță de mână sau acte la notar. Terenul, extravilan, a fost ... (vezi toată discuția)