avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubire (daune morale)la legea 221
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubire (daune morale)la legea 221

Am depus cererea in faza terminala la D.G.aFP., reprezentand despagubiri(daune morale) in valoare fixa ,stabilita prin sentinta civila emisa de Tribunal,fiind investita cu formula executorie ramasa definitiva si irevocabila prin Decizia civila a Curtii de Apel, ambele date in dosarul nr...pentru ca sa-mi fie virata in contul bancar nr....Dupa cat timp se poate intra in posesia sumei in valoarea fixa ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 22:24, 17 Martie 2011
depinde de cei de la finante in cat timp elibereaza suma respectiva de bani. pot justifica in numeroase feluri intarzierile pana la plata efectiva. intamplator am lucrat pe legea 221/2009 dar pana acum nu am ajuns la faza finala. este posibil sa scanati si sa-mi trimiteti hotararile de fond si recurs pentru a le avea drept model in instanta?le puteti trimite pe mailul personal
Buna seara. Sper ca nu ati depus la DGFP hotararea investita. Daca totusi le-ati dat lor hotararea in original, sansele sunt minime. Trebuia sa le comunicati doar o copie a titlului executoriu, iar cu titlul in original sa mergeti la un BEJ.
Oricum, succes.
Originalele raman la Tribunal dupa cum bine stiti,eu am urmat procedura normala de depunere a actelor la DGFP. La BEJ ma voi adresa dupa perioada max. de 6 luni,in cazul ca nu se va face plata, In aceasta faza nu poate fi vorba de sanse minime sau maxime de incasare...O singura varianta este ,adica de incasare a dreptului legal castigat in instanta ,in termenul legal.
Buna seara
Vreti sa spuneti ca titlul executoriu a ramas la Tribunal? Din cate striu - eu asa am procedat - titlul executoriu se elibereaza intr-un singur exemplar in original. Cu el mergeti la BEJ si-l puneti in executare. Iar pentru asta nu se asteapta 6 luni. Cred ca va referiti la art. 389 cod pr. civ care se refera la perimare. In cazul dvs. cred ca trebuie sa mergeti la BEJ, care va solicita instantei incuviintarea executarii silite. MF are posibilitatea sa formuleze contestatie dar va trebui sa plateasca 10% cautiunea. Asta e parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare executare silita dakko84 dakko84 Buna seara, Va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In iulie 2006 am contractat un credit de nevoi personale. Am achitat ratele la timp pana in luna ... (vezi toată discuția)
A.n.r.p maria1956 maria1956 Buna ziua, am o sentinta civila legalizata si investita cu formula executorie impotriva A.N.R.P. care ne cere aceasta sentinta in original insa daca ei nu o ... (vezi toată discuția)
Indexare valoare omobil demolat-legea 10/2001 bukinst bukinst La o actiune Legea 10/2001 inceputa in anul 2002 Tribunalul a admis actiunea si a obligat Statul Roman prin Ministerul Finantelor sa plateasca o suma pentru 5 ... (vezi toată discuția)