avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Cum sa salvam padurile in Romania?
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Cum sa salvam padurile in Romania?

Ce legislatie exista in Romania pentru protectia padurilor?
Cum se pune in executare?
Ce ar putea fi modificat la ea?
Se pot salva trecandu-le inapoi in propritatea statului pe toate. Si anuland orice autorizatie de constructie pe teren ocupat de padure.
'Proprietarii de' dupa '89 n-au facut decat paguba.
Primul lucru care ar trebui facut urgent este un memorandum privind reducerea la max. 25% a taierilor de orice fel in paduri.
Al doilea ar fi inasprirea legislatiei privind delictul silvic, in sensul ca cel care este prins sa fie santionat pe langa puscarie si cu confiscarea tuturor bunurilor.
Al treilea lucru care trebuie facut este urmatorul : cine taie un arbore sa planteze 100 in locul lor, pe o zona deja defrisata, de altii sau tot de ei.
Al patrulea : aplicarea legii sa se faca pentru o perioada de cel putin 20 ani de catre jandarmerie si patrule militare inarmate, iar cei care nu o aplica sa suporte rigorile legii "in parte" cu cel care a incalcat-o si pe care l-a favorizat si de la care a luat mita

I.P.
X-(
De acord cu tine.
La randul meu am aceleasi temeri in privinta corectitudinii organismelor noastre de administratie, insa daca dorim sa fim o natiune adevarata si care sa stea cu capul sus in fata oricui, va trebui sa ne schimbam totalmente sistemul de gandire.
Pentru asta ar fi doua solutii :
1. O administratie - incepand de la presedintele tarii si terminand cu administratiile judetene - de tip japonez sau german / austriac pentru o perioada de cca 20 ani, in care timp sa se formeze un nucleu nou de populatie, cu o alta gandire despre cum trebuie sa fie gestionata o tara si un popor, cu o alta civilizatie si atitudine fata de mediu.
2. Sa asteptam - fara a avea un orizont definit de timp - ca generatia noua, care a plecat, pleaca si va pleaca masiv din tara, sa se formeze in afara tarii - desi am mari indoieli ca nu va invata numai lucruri bune - si sa se reantoarca punand bazele unei noi societati.

Din cele doua, eu as miza pe prima, care in situatia grava din Japonia, ar putea fi aplicata cel mai repede. O data ca i-am putea ajuta pe acestia, acordandu-le terenuri agricole - care de ani de zile sunt numai o "parloaga" - si posibilitatea de a trai si munci in Romania, iar a doua, pentru ca romanii nostri ar putea invata ce inseamna respectul pentru pamant si munca, ce inseamna a fi un om demn - nu asa cum am dovedit-o calcandu-ne in picioare pentru a face un "chilipir" cu zahar ieftin - ce inseamna a fi altruist si nu in ultimul rand ce inseamna a fi cinstit, in orice imprejurare, dar mai ales in situatii critice, cand la inundatii sau cutremure cei napastuiti trebuie sa se fereasca de hotii care au dat si dau in continuare iama prin gospodariile abandonate.

Cu toata consideratia,

I.P.=D>
Legea nr. 46/2008 (Codul Silvic) este suficient de restrictiva in ceea ce priveste distrugerea fondului forestier. Bineinteles, ca tara balcanica, totul se opreste in Romania cand e vorba de controlul aplicarii ei. Eu consider insa ca niciodata prin metode restrictive nu se va rezolva total o problema. singura rezolvare in totalitate pe care o vad este incercarea de cointeresare a detinatorilor de terenuri ocupate cu paduri sa le mentina macar la nivelul actual prin subventionarea terenurilor cu o suma consistenta pe ha si an. E inutil sa umplem puscariile cu populatia unei tari (nu au putut-o face comunistii si nu o va rezolva nici coana Europa), nici nu ne-am putea permite, la o adica. Propunerea mea este ca certificatul de reducere de emisii CO2 sa fie clar diferentiat si cea mai mare parte a sa sa fie un asa numit CERTIFICAT DE PRODUCERE DE O2, ADICA DE OXIGEN CU AJUTORUL CARORA POSESORII DE PADURI SA POATA TRAI FARA SA FIE NEVOITI SA TAIE PADURILE.

Parerea mea.
Schimbarea începând cu preşedintele ţării nu e posibilă, un eventual preşedinte de altă mentalitate ar da în depresie dacă ar fi inconjurat de aceeaşi oameni. Eu nu cred că ai noştrii conducători se vor schimba vreodată, sunt stat în stat. Pe ei nu pare să îi intereseze conducerea ţării ci puterea de a-şi creste averile cât să aibă pentru tot restul vieţii. Cel puţin asta cred majoritatea românilor despre ei. Se tot vorbeşte de alunecari de teren, ori eu când am fost micuţă la şcoală am invăţat că pentru fixarea solurilor sunt folosite viţa de vie şi pomii. Ori dacă nu sunt aplicate în prctică lucruri pe care şi un copil le ştia înainte mai putem avea încredere că cineva ne reprezintă interesele?

Alte discuții în legătură

Romanii adevarati dorina_dorina79 dorina_dorina79 Buna tuturor, nu vreau decat sa comentez niste discutii ale unor oameni care se cred, sa spunem romani sau .......!!!!!! bun eu am inteles ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Padure privata transformata in parc national rpp rpp Buna ziua, Suntem posesori a 10 ha de padure dobindite cu L18/91 si L1/2000. In 2007 am fost anuntati ca padurea noastra a devenit parc national (arie ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil ( cer sa ma ajute cineva , chiar un notar daca se poate) . Hamarsold1944 Hamarsold1944 Va rog sa binevoiti sa-mi evaluati si mie un imobil din Dolj , din zona A a orasului Craiova conform grilei notariale din 2013. Imobilul nationalizat avea ... (vezi toată discuția)