avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bilet la ordin completat si semnat de angajat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bilet la ordin completat si semnat de angajat

In cazul in care un Bilet la ordin nu este semnat de administratorul firmei-emitent-si este refuzat de banca din lipsa de disponibil,la investirea cu formula executorie acesta poate face recurs pe acest motiv?
Si daca da ce se poate face?
Biletul este completat si semnat de catre un angajat pe care administratorul firmei la mandatat sa completeze si semneze B.O.
Cel mai recent răspuns: misu76 , utilizator 17:08, 15 Martie 2011
Elementele obligatorii pe care biletul la ordin trebuie sa le contina sunt: denumirea de bilet la ordin; promisiunea expresa si neconditionata a emitentului de a plati o anumita suma de bani; scadenta platii; locul unde se va efectua plata; locul si data emiterii biletului la ordin; semnatura emitentului.
emitentul trebuie sa fie imputernicit legal, daca exista un mandat expres pentru instrumente bancare de acest gen atunci nu este nici o problema la investirea cu formula executorie.
Ok. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
misu76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin danyyyyy danyyyyy buna ziua, am si eu o problema daca ma puteti ajuta, am livrat marfa la o firma si ca plata am incasat bilet la ordin, cand l-am dus in banca la decontare a ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde pt bilete la ordin nedecontate din lipsa de disponibil? malidcom malidcom Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti ce se intampla in cazul in care o societate comerciala, xxx.srl, emite mai multe bilete la ordin cu o ... (vezi toată discuția)
Persoane juridice anamaria30 anamaria30 Buna seara!am o intrebare si sper sa gasesc un raspuns la d-voastra.in anul 2009 am dat in urma semnarii unui contract,un bilet la ordin in alb(doar cu ... (vezi toată discuția)