avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara cu minor

As vrea sa stiu daca este suficienta hotarirea definitiva si irevocabila a instantei de incredintare a copilului catre mama pentru a/l scoate din tara pe copilul meu. Mentionez ca tatal are stabilit de catre instanta program de vizitare. Am citit Legea 248/2005 dar as dori citeva precizari de actualitate. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 19:58, 15 Martie 2011
Fara acordul celuilelt parinte expres prin act utentificat nu puteti sa scoateti din tara copilul minor, mai ales ca tatal copilului are stabilit un program de vizita...
va-s intreba daca tatal copilului ar incerca sa va incalce unele drepturi ale d-voastra..?? cum ati reactiona?? Plecarea cu copilul minor intr-o alta tara, ar fi foarte greu pt. el sa mai aiba legaturi firesti parintesti cu propiul copil..!!!:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare autoritate parinteasca oam69oag oam69oag Buna ziua! Conform noului Cod Civil autoritatea parinteasca poate fi hotarata pt ambii parinti. Intrebarea mea este urmatoarea: daca minorul a fost ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Procura pentru scoaterea copilului din tara Bbianca Bbianca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care sunt divortata,am hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila asupra coilului,adica mi-a fost ... (vezi toată discuția)