avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce pot pati???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce pot pati???

sunt inculpat intr-un dosar si nu pot ajunge la termenul fixat.
avocatul mi a comunicat ca nici el nu poate veni din motive medicale.
care ar fi consecintele pt mine daca nu ma prezint?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: diana1sefa , utilizator 21:01, 15 Martie 2011
Ce infractiune este? In general e bine sa va vada magistratul.
daca s-ar prezenta cineva din familie si ar motiva lipsa mea,ar fi in regula???
daca nu poate sa mearga avocatul sa faca cerere de amanare.
La fel si dvs. Puteti trimite si fax aratand motivele sau cu preciyarea ca le veti comunica la urmatorul termen
In primul rand avocatul trebuie sa depuna la dosar imputernicirea avocatiala pe care ati dat-o acestuia in acest dosar , asta evident in situatia in care este primul termen de judecata si nu a depus-o pana acum.
Apoi, este necesar ca acesta sa depuna la dosar o cerere prin care sa solicite amanarea cauzei data fiind imposibilitatea prezentarii datorita unor probleme medicale , sens in care va trebui sa depuna dovada in acest sens ( adeverinta medicala).
Este bine sa va prezentati in primul rand pentru a verifica dimineata daca cererea acestuia a ajuns la dosar si apoi sa primiti termenul ce va fi acordat de instanta.
Daca nu va prezentati si cererea nu ajunge la dosar si nici imputernicire nu exista la dosar, riscati sa va fie numit un aparator din oficiu si sa fiti judecat in lipsa.
asra inseamna lipsa de procedura , care fara prezenta avocatului care sa va apere instanta poate acorda un nou termen.

Alte discuții în legătură

Neprezentare sau...amanare ursu1 ursu1 ce se poate intampla daca nu ma prezint la procesul de incredintare minor la primul termen? cum as putea face sa nu ma prezint legal? multumesc (vezi toată discuția)
Cerere chemare in judecata legala sau nu? ContSters344547 ContSters344547 Am primit o cerere de chemare in judecata pt rezolutiunea unui contract.Cererea nu e semnata de reclamant,doar de avocat Eu parat, nu am primit nici copie ... (vezi toată discuția)
Sanctiunea unui judecator care amana o cauza la cererea unui avocat fara delegatie la dosar? cezarad cezarad Care este sanctiunea unui judecator care amanda o cauza l cererea unui avocat fara delegatie la dosar? Practic la unul din termene, pentru inculpatul X s-a ... (vezi toată discuția)