avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Escrocherie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Escrocherie

Bună seara,

Ce se poate face împotriva unei persoane ce solicită bani cu împrumut iar apoi nu-i returnează? Aici este vorba de o persoană ce a solicitat zeci, dacă nu sute de împrumuturi de la foarte multe persoane, minţind luni de zile respectivele persoane că va returna sumele primite, însă găseşte diverse pretexte pentru care acum nu poate s-o facă. Înţelegerea este doar verbală, fără contract semnat.
Ce măsuri se pot lua?
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 22:15, 16 Martie 2011
Un caz asemanator:
A imprumuta lui B 7000 dolari. B nu restituie suma la termenul convenit dar ori de cate ori se intilnea cu A spunea tot timpul "lasn ca ti-i dau, nu am momentan, dar fii fara grija". A tot tras de timp pana cand A a realizat ca, de fapt, B nu intentioneaza sa-i mai dea banii si ca-l duce cu vorba. A a luat legatura cu un politist iar acesta, ca sa-l ajute, l-a intrebat daca are vreo dovada ca a dat acei bani. Raspunsul a fost dezarmant pentru politist: A nu detinea nici o dovada, nu avea nici un martor, nu putea dovedi in nici un fel ca l-ar fi imprumutat pe B cu 7000 de dolari. Politistul, prieten fiind cu A, l-a invatat ce sa faca si iata ce a facut A : a pregatit un reportofon si cand s-a gasit cu B i-a zis "hai, mai, cand imi dai banii? Nu te gandesti ca sunt 10000 de dolari nu 10 milioane si te-am ajutat la nevoie? la care B sare ca ars: "Ce esti nebun, ai utat ca mi-ai dat 7000 de dolari, acu vrei 10000?". A s-a dus cu caseta la politist iar acesta l-a chemat pe B si l-a pus sa asculte caseta dupa care l-a intrebat cand ii restituie banii. B nu a avut incotro, a recunoscut iar politistul l-a pus sa dea o declaratie in acest sens. A nu a mai avut nevoie de nimic altceva, B restituindu-i suma la termenul pe care si l-a asumat in declaratia data in fata politistului.
Practicienii in drept penal (practicienii, in general) pot intelege despre ce scriu – de aceea, Maiglo, va sugerez sa discutati cu un avocat.
Trebuie avute in vedere circumstantele exacte in care aceste imprumuturi – cu sau fara "acte" – au fost facute.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
trope_doi, utilizator
@gigelin, e cunoscut acest tertip de a determina o persoana sa recunoasca faptul ca are o datorie.Asa ceva ar putea merge chiar si in civil, la o adica.
@trope_doi, asa-i , cu siguranta eu nu am cum sa inteleg ce ati spus.Asa-mi tebuie daca imi dau cu parerea unde nu ma pricep. Mea culpa .
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
chiar util politistul, intr-o prima faza, cu metodele lui "specifice":training:B-)
Da, insa sa stiti ca nu domnul politist a descoperit metoda.Au desoperit-o altii inainte..si uneori functioneaza, in sensul ca imprumutatul va riposta atunci cand aude ca ar fi vorba despre o suma cu mult mai mare.
Poate ca o astfel de intregistrare , coroborata si cu proba cu martori, ar duce undeva.

Alte discuții în legătură

pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ? radoi radoi Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze materiale de constructii, iar ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ContSters4579 ContSters4579 ...e inselaciune in conventii ori ba fapta debitorului de a nu-si achita creditul?...pt penalisti poate e floare la urechesa argumenteze ca nu insa daca as fi ... (vezi toată discuția)