avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 175/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 175/2010

Doresc sa stiu daca legea 175/2010 privind aplicarea penalitatilor poate fi aplicata retroactiv; ; ,in sensul ca am penalitati dela Asociatia de propietari din anul 2008.s daca pot scapa de ele. multumesc.
Cel mai recent răspuns: drg75 , utilizator 19:03, 17 Martie 2011
Nu,nu se poate aplica retroactiv aceasta lege
multumesc,astept si alte opinii.
Sigur ca se poate.
Legea care a intrat in vigoare la 20 iulie 2010 spune ca restantierii care isi achita restanta, complet pana la 20 iulie 2011, sunt scutiti de penalizari.

Legea este facuta pentru a incuraja restantierii de pana la 20 iulie 2010, dar si dupa, sa-si achite restantele in totalitate. Si pentru asta li se da un termen: 20 iulie 2011.

multumesc. am inteles punctul dv. de vedere ,dar mi se pare normal sa ma incadrez la un an de cand sant somat sau dela data cand am fost data n judecata.tot odata am inteles ca legea nu are norme metodologice asa incat legea devine f. interpetrabila. multumesc.
Legea este interpretabila de cine nu vrea s-o aplice, iar in ce va priveste nu stiu ce intelegeti cu anul de cand sunteti somat. Cititi legea, ca nu e mare, si o sa intelegeti ce spune ea.

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca ramasa definitiva adriandan20 adriandan20 dupa o hot.jud.ramasa definitiva in care se stabileste obligarea achitarii penalitatilor accumulate prin neachitarea cotelor de intretinere pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Legea 175/2010 scutirea de penalitati elenadove elenadove buna ziua, are cineva informatii despre cum se aplica legea 175/2010 .avem un restantier la care am calculat penalizari pe care refuza sa le plateasca si ... (vezi toată discuția)
Lege privind penalitatile de intretinere Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege care scuteste de penalitati la intretinere ( asociatia de proprietari ) persoanele fizice care au ... (vezi toată discuția)