avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu pentru cladire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu pentru cladire

Tatal meu a construit casa in care locuieste acum 33 ani.
Conform legii 18 a obtinut titlu de proprietate pentru terenul intravilan si extravilan, am dori sa aflam cum poate obtine titlul pe casa ? Este necesar un proces in fata instantei cu avocat sau exista alte demersuri ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:41, 16 Martie 2011
[EDITAT]

Angajati un expert topocadastral iar acesta va intocmi toata documentatia de intabulare a terenului si supraedificatelor. O sa aveti nevoie si de unele acte de la primarie.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Cui trebuie sa ne adresam pentru trecerea imobilului pe titlu ? Inainte sau dupa Interventia expertului cadastral ?
Va multumesc
Casa nu se trece pe nici un titlu de proprietate. Casa, construita anterior anului 2000, se poate intabula in baza unei adeverinte speciale date de primarie, alaturi de titlul de proprietate pe care este inscrisa suprafata curtii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)
Teren techirghiol cadastru si intabulare intravilan irinacna irinacna Buna ziua. Am cumpărat un teren la Techirghiol in anul 2006 pe extravilan cu cadastru si intabulare. In anul 2008, o doamna si a construit o casa si astfel ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate gpana gpana Am mostenit un teren cu constructii in intravilan satesc. Dorind sa obtin cartea funciara expertul a constatat ca suprafata terenului este mai mare decat cea ... (vezi toată discuția)