avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu detalii despre procedura de deschidere a succesiunii, mai exact tatal meu a fost invitat de catre Primarul satului din care a facut parte, sa deschida succesiunea dupa moartea bunicului meu, in1985 (care a fost recasatorit si nu a avut alti mostenitori) .
Se pare ca in 1986, tatal meu a fost invitat pentru deschiderea succesiunii de catre mama vitrega, acesta neavand nici o pretentie nu s-a prezentat.Insa dupa 1989 urmare a emiteri titlului de proprietate a terenului agricol si pe numele tatalui meu si pe numele mamei vitrege, fiecare dintre cei 2 a beneficiat de avantajele exploatarii respectivului teren.
Ar trebui acum sa se prezinte sa faca succesiunea terenului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Cel mai recent răspuns: mirelaelena , utilizator 09:38, 16 Martie 2011
Ar fi indicat sa iesiti din indiviziune cu privire la teren prin partaj
cum anume? ma intereseaza pasii care trebuie realizati, procedural vorbind...multumesc mult
unde se poate deschide succesiunea, exista restrictii de arondare?..domiciliul vreunuia dintre ei..
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
mirelaelena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune baloghjoe baloghjoe Buna Ziua Am si eu o intrebare legata de succesiune. Bunicul meu a decedat mai de mult (sincer nu mai stiu cand deoarece nu l-am cunoscut dar de vreo 5-6 ani ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giulyelena giulyelena exista un TP pe numele a doi mostenitori,unul dintre ei este mama mea care intre timp a decedat.si un frate vitreg.De pe urma bunicilor nu s-a facut niciodata ... (vezi toată discuția)
Succesiune miap miap Buna seara! As dori sa aflu cum trebuie procedat in urmatoarea situatie: Tatal mamei a murit cand ea avea 2 ani in anul 1951. In anul 1954 bunica s-a ... (vezi toată discuția)