avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deschidere magazin abuziv !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deschidere magazin abuziv !

O societate " SC 1" a inchiriat un spatiu pentru a deschide un punct de lucru la parterul unui bloc cu 10 nivele. Acest spatiu este in propietatea "SC 2". Activitatea desfasurata cofetarie , vanzare in fata si laborator in spate.

De mentionat ca acest bloc are infiintata Asociatie de Propietari.

Intrebarea mea ca propietar: acesta societate nu trebuie asa aibe acordul vecinilor, respectic asociatiei, zgomotul si mirosul este de nesuportat, si daca a comis un abuz carei institutii ma pot adresa ( exclus Asociatia de propietari).

S-a instalt centala termica: fara acordul vecinilor si asociatiei.

S-au montat firme luminosase cu prindere sub balcon si acoperire fatada balcon - fara acord.

Astept un raspuns daca se poate si cine raspunde de aceste probelme.

Daca Asociatia trebuie sa faca unele demersuri, ce trebuie facut legal !!!
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
mariantuca, utilizator
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 18:32, 17 Martie 2011
Pentru "zgomot" va adresati autoritatii de mediu.
Pentru "miros" va adresati SANEPID-ului... (sau cum se numeste institutia acum)
Avand in vedere ca blocul este organizat in asociatie de proprietari,reprezentantul legal al acesteia respectiv presedintele de asociatie detine autoritatea si competentele a lamuri si eventual a solutiona aspectele aparute in contractul incheiat cu unitatea de cofetarie
Daca aspectele sesizate,nu isi gasesc solutionarea amiabila,pot fi sesizate structurile de control din primarie care vor analiza respectarea normelor si existenta formalitatilor legale pentru montare CT,firme luminoase,etc
Este nevoie de acordul vecinilor de pe orizontala si verticala, acord dat pentru un anume obiect de activitate. Daca srl-ul schimba activitatea sau daca subinchiriaza, trebuie un nou acord. Cereti la primarie sa va comunice daca are autorizatie de functionare si daca, la eliberarea acesteia, a prezentat acordul vecinilor pentru actualul obiect de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatar ContSters185811 ContSters185811 Am o situatie cu care ma confrunt de cativa ani si anume anumite persoane au deschis in parterul blocului o spalatorie auto care tinde a fi un fel de service ... (vezi toată discuția)
Zgomot produs de o instalatie la un imobil ancarapan ancarapan vizavi de imobilul meu s-a renovat o casa,care a fost transformata in restaurant.s-au montat o serie de utilaje pe acoperis,in partea din spate,probabil cu ... (vezi toată discuția)
Montarea aparatului de aer condiționat meluk meluk Bună ziua! Numele meu este Lucian. Vă rog să îmi spuneți cui trebuie să mă adresez pentru următoarea situație: vecinul meu a montat aparatul de aer ... (vezi toată discuția)