avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REVIZUIRE HOTARARE ICCJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REVIZUIRE HOTARARE ICCJ

Am facut cerere de revizuire impotriva unei hotarari a ICCJ (recurs). S-a admis in principiu cererea de revizuire si ulterior s-a pronuntat astfel "repune cauza pe rol, termen xxx.2011". Asta este tot ceea ce stim la aceasta data, nu avem acces la dosar. Cum sa interpretam? S-a repus revizuirea pe rol din nou?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 09:55, 16 Martie 2011
Nu "s-a repus revizuirea pe rol din nou", ci cauza.
Daca sunteti parte in actiune nimeni nu va poate impiedica sa vedeti dosarul.
Ieri s-a pronuntat; deci nu putem avea acces la dosar pana nu se redacteaza decizie sau hotarare sau ce este. Imi spuneti ca s-a repus pe rol cauza. Care cauza? Initiala al carei recurs il pierdusem?
Poate fi si recursul atunci cand se evoca fondul.
Teoretic, revizuirea este o cale de atac de retractare prin care se solicita sa se revina asupra fondului atunci cand, ulterior pronuntarii hotararii, s-au descoperit imprejurari (materiale, probe) noi care nu au fost cunoscute de instanta la data pronuntarii.

Puteti vedea solutia si pe portalul instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire - certificat de grefa adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: am o decizie civila definitiva si irevocabila la care s-a solicitat revizuirea. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Cum introduc o actiune la iccj intr-un proces de munca impotriva recusului respins ca nefondat la curtea de apel Luminita Pop Luminita Pop Ce cale de atac sa folosesc si ce articol din Codul de proc. civila impotriva unui recurs respins ca nefondat de catre Curtea de Apel? Precizez ca am cerut ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna revizuire? ContSters155663 ContSters155663 Am avut o hotarare definitiva si irevocabila la CAB , cel care a pierdut a facut o contestatie in anulare pe care am castigat-o tot eu si acum am aflat ca mai ... (vezi toată discuția)