avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revizuire - certificat de grefa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revizuire - certificat de grefa

Buna ziua!

Ma confrunt cu urmatoarea problema: am o decizie civila definitiva si irevocabila la care s-a solicitat revizuirea.

Intrebarea mea este daca in aceasta faza procesuala, in baza unui certificat de grefa scos pe revizuire se poate prelungi suspendarea existenta intr-un alt dosar?

Practic revizuirea poate schimba caracterul irevocabil al deciziei civile?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Adriana Damian
Cel mai recent răspuns: adrianadamian2009 , utilizator 17:23, 9 Februarie 2009
solutia pronunţată intr-o revizuire civilă poate schimba o soluţie irevocabilă în condiţiile în care revizuirea e admisă şi se dispune rejudecarea recursului, pe fond. Dar cauza ce a fost suspendată până la acest moment, pentru soluţionarea dosarului faţă de care acum s-a promovat calea extraordinară de atac a revizuirii, nu mai poate sta în nelucrare! Este necesar a se face cerere de repunere pe rol a acestei cauze şi a se continua judecata. Există însă posibilitatea de a se solicita din nou suspendarea, dar acum, pe considerent nou, respectiv acela că se află pe rol revizuirea. In principiu, o astfel de cerere de suspendare se respinge, dar tot e necesar să vă faceţi apărări pertinente, pe text de lege.
sa va explic: susependarea unui dosar dureaza un an, practic daca nu se repune pe rol de niciuna din parti cauza poate ramane in suspendare timp de un an, dupa care ea se perima. Daca una din parti are interes sa repuna cauza pe rol prin certificatul de grefa care il puteti obtine din revizuire puteti continua suspendarea in celalalt dosar. Sa va explic cu revizuirea. Revizuirea este o cauza extraordinara de atac de retractare prin care i se cere instanei care a pronuntat hotararea(de acelasi grad sa isi revizuiasca hotararea). Hotararea pronuntata in calea de atac a revizuirii este tot irevicabila. Daca se admite revizuirea se poate schimba dispozitivul hotararii revizuite dar ea tot irevocabila ramane. I
Va multumesc pentru raspunsuri.

Intrebare suplimentara: de cand incepe sa curga termenul de o luna in care poate fi introdusa cererea de revizuire dupa redactarea sentintei civile a recursului?

atat timp cat decizia data in recurs nu se comunica, termenul de o luna pentru revizuire curge dinziua pronuntarii deciziei din recurs.
Multumesc pentru raspuns.

Ce se intampla insa cu termenul daca recursul a fost redactat saptamana trecuta si am constatat motivul potential al revizuirii din cuprinsul sentintei civile, redactata de instanta de recurs?

Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire -decizie judecatoreasca asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti , pe calea extraordinara de atac a revizuirii , care este institutia abilitata judecarii acesteia . Unde se introduce ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire eka20 eka20 Buna ziua! Am citit pe diferite site-uri despre cererea de revizuire, insa nu am inteles exact,cum stau lucrurile, asa ca am decis sa va adresez intrebarile ... (vezi toată discuția)
Revizuire hotarare iccj apetra apetra Am facut cerere de revizuire impotriva unei hotarari a ICCJ (recurs). S-a admis in principiu cererea de revizuire si ulterior s-a pronuntat astfel \"repune ... (vezi toată discuția)