avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuire -decizie judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuire -decizie judecatoreasca

Buna ziua ,
Va rog sa-mi spuneti , pe calea extraordinara de atac a revizuirii , care este institutia abilitata judecarii acesteia . Unde se introduce cererea de revizuire a unei decizii irevocabile data de un Tribunal judetean.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: asanacheromel , utilizator 08:56, 9 Iunie 2014
Cererea de revizuire se depune la instanta a carei hotarare se ataca.
In speta, la Tribunal.
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului . As mai avea o singura nedumerire : Cauza se judeca tot de instanta de recurs ? Daca a fost un complet de 3 judecatori la recurs - cauza civila - revizuirea va fi judecata tot de un complet de 3 judecatori ?
Inca o data multumesc .

Cu stima
Revizuirea fiind o cale extraordinară de atac de retractare, se judecă de instanţa care a pronunţat hotărârea a cărei revizuire se cere şi este soluţionată în aceeaşi compunere a completului de judecată ca şi în cauza în care a fost pronunţată hotărârea atacată.
Va multumesc mult pentru amabilitatea si promptitudinea raspunsurilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire - recurs instanta competenta asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-un proces legat de o hotarare care sa tina loc de act autentic . -Proces deschis la judecatoria orasului F ... (vezi toată discuția)
Revizuire - certificat de grefa adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: am o decizie civila definitiva si irevocabila la care s-a solicitat revizuirea. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Hot.irevoc. de la curtea de apel b.stefan78 b.stefan78 In cazul in care Curtea de Apel pronunta o hotarare definitiva,irevocabila ce pot sa fac in continuare?Unde pot sa ma adresez? Pot sa ma adresez la Curtea ... (vezi toată discuția)