avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Am un prieten si-ar dori cateva lamuriri daca se poate.
A facut un contract de cesiune (a cumparat si a platit vreo 60 000 euro un contract de antrepriza pt constructia unei case de la o persoana cam la un an dupa ce aceasta l-a facut cu o firma) dar la momentul semnarii lui, nimeni nu i-a spus ca de fapt terenul si constructia erau girate pt un imprumut de vreo 700 000 euro. Problema este ca creditorul l-a executat si firma a pierdut to ce avea acolo dar si de data aceasta constructorul nu i-a spus nimic.
Eu consider ca actiunea se incadreaza la articolul 260 din Codul Penal privind inselaciunea. Considerati la fel?
Daca da, unde trebuie depusa plangerea penala? La politie, parchet, judecatorie, etc?
Dupa depunerea plangerii, constructorul mai poate iesi din tara?
Pana unde se poate merge cu recuperarea banilor? Cred ca li se pot lua si bunurile particulare. Dar ale sotiei? Dar ale altora din familie?

Multe multumiri
Cel mai recent răspuns: ionescucosti71 , utilizator 14:46, 2 Iunie 2008
Ar fi minunat daca ati putea fi mai explicit cu problema prietenului dvs. Nu se intelege exact care a fost treaba cu casa si terenul; deasemenea nu am inteles nici ce "l-a facut cu o firma" ...asteptam detalii.
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2008
ContSters54906, utilizator
adrian.posdarie a scris:

Ar fi minunat daca ati putea fi mai explicit cu problema prietenului dvs. Nu se intelege exact care a fost treaba cu casa si terenul; deasemenea nu am inteles nici ce "l-a facut cu o firma" ...asteptam detalii.

cum sa spun mai clar....
O persoana acum 2 ani a facut un contract (platind vreo 60 000 euro) cu o firma (de tip SRL) ca sa-i construiasca o casa pe terenul ei (intr-un complex de locuinte pt mai multi), al firmei, dupa care, cand casa va fi gata sa fie intabulata pe beneficiar.
Dupa un an aceasta persoana a vandut prietenului meu contractul, acesta preluand toate drepturile ca fiind noul beneficiar.
Dar cu vreo luna inainte constructorul a girat pt a lua un imprumut cu tot complexul de acolo si in urma cu ceva timp a fost executat si a pierdut tot complexul.
Art 260 Cod Penal vorbeste despre inselaciune. Ziceam ca dupa parerea mea se incadreaza aici intrucat a ascuns detalii din contract care de-ar fi fost cunoscute, noul beneficiar n-ar mai fi semnat contractul.

Cu bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie casa in constructie aflata pe teren concesionat crinab crinab Dorim sa cumparam o casa aflata pe un teren concesionat.Mentionam noi am preluat constriurea acesteia, dat fiind ca cel care a concesionat terenul nu a mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu ouaturazvan ouaturazvan am inceput anul trecut o casa in comuna pantelimon si am dat dat constructorului in decursul constructiei suma de 25000 de euro dupa terminarea casei trebuia ... (vezi toată discuția)
Incadrare fapta Paula Tudor Paula Tudor Speta: Se dau un constructor si un beneficiar intre care se semneaza un contract privind construirea unei locuinte. Constructia se edifica, plata facandu-se ... (vezi toată discuția)