avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare prejudiciu

am inceput anul trecut o casa in comuna pantelimon si am dat dat constructorului in decursul constructiei suma de 25000 de euro dupa terminarea casei trebuia sa ii dam restul de bani adica inca 15000 si nu am avut atunci am facut un act la notariat prin care el se obliga se ne restituie noua cei 25000 pana la data de 10-04-2013 problema este ca, constructorul nu mai raspunde la tel. Cum ne putem recupera banii pentru ca el nu mai are nimic pe numele sau deci nu il putem executa. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:14, 8 Aprilie 2013
Doar speriindu-l cu o plangere penala pentru inselaciune, desi tinand cont ca e vorba de un contract de imprumut s-ar putea ca nici asta sa nu-l sperie. In general pentru probleme ce apar in derularea unui contract, organele de urmarire penala va trimit sa va rezolvati problema in instanta civila si dau neinceperea urmaririi penale.
ouaturazvan a scris:

am inceput anul trecut o casa in comuna pantelimon si am dat dat constructorului in decursul constructiei suma de 25000 de euro dupa terminarea casei trebuia sa ii dam restul de bani adica inca 15000 si nu am avut atunci am facut un act la notariat prin care el se obliga se ne restituie noua cei 25000 pana la data de 10-04-2013

Adică, dacă înţeleg bine, din datornic aţi ajuns creditor? Dumneavoastră ce trebuia să faceţi (sau ce aţi făcut) în schimbul obligaţiei asumate de creditor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare fapta Paula Tudor Paula Tudor Speta: Se dau un constructor si un beneficiar intre care se semneaza un contract privind construirea unei locuinte. Constructia se edifica, plata facandu-se ... (vezi toată discuția)
Inselaciune...drept penal sau civil? Am incheiat un contract de executie cu un constructor pt. a construi o casa intr-o comuna oarecare in jud. Cluj(acolo am cumparat un teren).Problema e ca acest ... (vezi toată discuția)