Dorim sa cumparam o casa aflata pe un teren concesionat.Mentionam noi am preluat constriurea acesteia, dat fiind ca cel care a concesionat terenul nu a mai avut posibilitati materiale. A fost facuta doar fundatia, dupa care noi am inceput sa construim fara sa respectam proiectul . Proprietarul a spus ca atat timp cat se pastreaza aceeasi amprenta la sol, nu mai este nevoie de alt proiect. Mentionam ca autorizatia de constructie este expirata, si nici nu a fost efectuat vreun Proces Verbal cu Primaria care sa ateste sistarea lucrarilor, sau prelungirea acestora. Intentia vanzatorului este aceea de a ne vinde cladirea neterminata (pt a plati mai putin la notar). Eu consider ca de fapt nu este respectata nici o forma legala, si nici nu putem intra in posesia cladii in conditiile de acum , in care nu este terminata. Constructia este facuta in regie proprie de catre cel care a concesionat cladirea si este facuta pe banii nostri.
E constructie ilegala, intrati in legalitate atat cu autorizatia, cat si cu relatia cu vanzatorul. Nu stiu daca aveti vreun act incheiat cu el pana acum.
Cat despre proiect si amprenta, si la diferite constructii de lego sunt necesare diferiti stalpi si usi, chiar daca suprafata construita e aceeasi.
Buna ziua, in completare, vreau sa spun ca nu avem nici un fel de document semnat. Mai mult decat atat, cel caruia i-am dat banii si face constructia este un prieten al celui care a facut concesiunea si trebuia sa faca constructia. Sotul meu este coleg de serviciu cu cel caruia i-am dat banii ,si are incredere in el. Eu nu am, si nu mai vreau sa dau nici un ban daca nu facem un contract , iar banii sa-i trimitem prin banca. Noi am dat pana acum 60.000 ron, numerar, bani pe care nu vom putea sa-i justificam , prin prisma noului plafon de plati. Va rog sa-mi spuneti ce fel de contract trebuie sa facem , pentru a putea face plata vanzatorului , pentru ca ne vom trezi la final ca trebuie sa platim prin banca ce depaseste 10.000 euro ( sau 40.000 nu stiu exact).
Nu stiu sa va spun ce documente puteti face, depinde de conditiile de concesionare etc. Nu stiu daca puteti prelua dv. concesiunea si sa construiti cu un contract de antrepriza sau daca puteti imprumuta constructorul si acesta sa va vanda, depinde.