am deschis dosar dauna vat corporale si cei de la asigurari miau zis ca acum al asteapta pe cel vinovat sa dea o declaratie de ce trebuie sa vina si el? este obligatoriu?legal poate fi fortat sa vina la societatea de asigurari?pot finaliza dosarul daca nu vine el? ce sa fac?
in cazul in care a avut loc un accident de masina, punerea in miscare a actiunii penale, in functie de gravitatea faptei, poate fi inceputa la plangerea prealabila sau din oficiu.introducerea asiguratorului se va face la cererea victimei care se va constitui ca parte civila in proces.
a fost acident auto sa anceput urmarirea penala dar nu am fost la nici o instanta anca .Antre timp eu am fost la sediul asigurari si am deschis dosar de dauna ca sa nu mai astept atata .Am deschis dosarul de dauna pentru vat corporala dupa 8 luni de la provocarea accidentului .Acum vreau sa nu mai ajung la instanta pentru ca dureaza mult.Am vorbit cu inspectorul de daune si mia zis ca al asteapta pe cel vinovat sa dea o declaratie.Atrebarea mea este urmatoarea .Daca cel vinovat nu vine poate fi obligat legal sa vina.Sau fara el nu se poate ancheia dosarul.Daca el nu vine si nu cad la o antelegere cu asigurarea din cauza asta nu se poate finaliza dosarul si trebuie sa continui cu procesele?
Se poate face o intelegere in sensul ca asiguratorul sa va propuna o suma de bani cu care daca nu sunteti de acord veti merge in instanta iar daca acceptati suma atunci vi se dau banii si semnati un document din care sa reiasa ca in cazul in care instanta va hotari altfel va obligati sa restituiti banii primiti fie total fie partial firmei de asigurari.
dar nu asta vroiam sa aflu.Vreau sa stiu daca persoana vinovata nu se prezintala societatea de asigurari mai pot sa ami propuna vreo suma de bani .El a fost chemat dar nu vrea sa vina .Poate fi obligat legal sa se prezinte.Daca el nu vine ce se antampla.Pot primi vreo oferta si fara sa vina el
Normele Ordinului CSA aplicabile evenimentului dvs. lasa la aprecierea asiguratorului posibilitatea de a acorda amiabil daune daca accidentul face obiectul unei cauze penale. In masura in care acesta doreste sa va achite despagubirile cuvenite poate solicita prezenta vinovatului probabil pentru a da o declaratie detaliata asupra evenimentului prin care sa-si asume vinovatia desi prevederile legale sint concrete (art.46) iar in baza art. 36 asiguratorul nu poate face investigatii daca exista in desfasurare o cercetare instituita de o autoritate publica. Totusi, este de principiu ca asiguratorul acorda despagubiri daca asiguratul sau conducatorul vehiculului asigurat este vinovat de producerea evenimentului rutier, ori in situatia cauzelor penale nu exista inscrisuri care sa-l invinovateasaca pina la pronuntarea sentintei penale. Daca se doreste obtinerea despagubirilor trebuie dovedita vinovatia detinatorului politei incheiata de asiguratorul in cauza astfel ca este posibil ca declaratia vinovatului sa fie esentiala.
De ce ?
gilcrist1977
am vorbit azi cu inspectorul de daune si mia zis ca acum trebuiesa astept sase prezinte la asigurari persoana care a produs accidentul .Amfost antrebat daca ... (vezi toată discuția)