avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... parte vatamata accident auto din iunie 2010- nu stiu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

parte vatamata accident auto din iunie 2010- nu stiu ce sa mai fac

am avut un accident an iunie 2010 am 18 20 zile de la iml sa anceput urmarirea penala a vinovatului si nici pana acum nam fost la vreo instanta Am deschis si dosar de dauna si cei de la asigurari ma tot amana pe motiv ca nu au primit de la politie cine este persoana raspunzatoare de producerea accidentului daca sunt formulate plangeri penale ampotriva vinovatului daca actiunea penala a fost pusa /se pune an miscare din oficiu,conform prevederilor legale,precum si daca dodarul de cercetare penalaeste finalizat si an caz afirmativ care este propunerea organelor abilitate. Antre timp am fost personal la politie si cei de acolo au trimis dosarul la Parchetul de pe langa judecatoria constanta. Cei de la asigurari au cerut de aici rechizitoriul /rezolutiaemisa pentru acest eveniment.NU au mai primit raspuns nici pana azi desi au mai cerut asta de nnn ori .Antrebarea mea este daca pot termina cu dosarul de dauna fara aceste hartii si cum.Mentionez ca masina an care eram an timpul accidentului a avut dauna totala si sau luat bani pe ea antro luna.Deci ei stiu cine este vinovatul accidentului
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 10:12, 20 Decembrie 2011
Raspunsul cu privire la starea dosarului penal se afla la parchetul unde ati depus actele care vi s-au solicitat. Cat priveste despagubirea pe dosarul dv de dauna de la asigurari va spun ca pana ce nu se da o solutie in dosarul respectiv nici asiguratorul celui vinovat nu poate sa va dea vreun ban. Incercati sa-l consultati pe procurorul de caz cu privirela situatia dosarului dv.
Dosarul de dauna poate fi solutionat inainte de finalizarea cercetarilor daca solicitati asta in scris conform Art. 46 pct 3 din Ord 14 / 2011 al CSA:

Art. 46. — In cazul in care accidentul de vehicul face obiectul unui proces penal, despagubirile se stabilesc pe cale amiabila, daca:
3. desi actiunea penala nu poate fi stinsa prin impacarea partilor:
a) s-a dat rechizitoriu de trimitere in judecata si persoana prejudiciata isi ia un angajament scris prin care se obliga sa restituie de indata, partial sau total, despagubirea primita, in functie de hotararea instantei penale in ceea ce priveste fapta, faptuitorul si vinovatia;
b) sau, din actele incheiate de autoritatile publice, rezulta atat raspunderea civila a acestora, prejudiciile cauzate, cat si vinovatia penala a conducatorului auto care urmeaza sa fie trimis in judecata dupa finalizarea cercetarilor aflate in curs si persoana prejudiciata isi ia un angajament scris prin care se obliga sa restituie de indata, partial sau total, despagubirea primita, in functie de hotararea instantei penale in ceea ce priveste fapta, faptuitorul si vinovatia.
pentru urmarirea derularii dosarului de cercetare penala adresativa cu o cerere procurorului de caz si o sa va raspunda in maxim 30 de zile.recomand un avocat deoarece el are acces la multe iar noi nu avem
nu se aplica Ordinul CSA nr.14/2011 ci Ordinul 21/2009, intrucat accidentul a avut loc in anul 2010, insa textele sunt cam aceleasi.
Parerea mea e sa aveti inca putina rabdare, intrucat dosarul va ajunge la Judecatorie si veti putea obtine despagubiri pe cale judecatoreasca, fara sa va mai "milogiti" pe la poarta sultanului din asigurari! Intrucat nu exista un barem al cuantumului despagubirilor, pe daune morale, veti primi doar ce acte ati depus si nimic mai mult, adica daca ati efectuat cheltuieli si aveti documente in acest sens, veti fi despagubit, altfel nu prea cred sa obtineti despagubiri. In instanta [problema se analizeaza intr-o alta maniera, contactati un avocat specializat pe asigurari pentru a fi pregatit cand incepe procesul.
deci sa ancerc sa iaau legatura cu asigurrile si comform ordinului csa nr 14 din 20011 art 46 pct3sa ancerc finalizarea dosarului? pot sa le impun celor de la asigurari finalizarea dosarului pe acest ordin?

Alte discuții în legătură

Asteptde un an o hartie de la parchet virgilctgil virgilctgil am avut un accident auto sunt parte vatamata am deschis dosar de dauna asigurarea asteapta uno copie a rechizitoriului de la parchet de un an sau facut mai ... (vezi toată discuția)
Cum platesc asigurarile in urma accidentelor cu morti invmona invmona accident in care au fost implicate doua masini:cea vinovata in care a si murit o femei si masina sotului meu ,fara victime.fata masinii este praf,asigurarea am ... (vezi toată discuția)
Dificultati in primirea despagubirii de la asigurator in urma unei daune al carui autor are dosar penal ssnk ssnk Buna ziua, Am sa fac un scurt rezumat al situatiei, ca sa conturez dificultatea in care ma aflu. In februarie auto personal a fost lovit in timp ce era ... (vezi toată discuția)