avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asteptde un an o hartie de la parchet
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asteptde un an o hartie de la parchet

am avut un accident auto sunt parte vatamata am deschis dosar de dauna asigurarea asteapta uno copie a rechizitoriului de la parchet de un an sau facut mai multe solicitari si nimic sa anceput si urmarirea penala a vinovatului din iulie 2010 si nam avut nici o instanta pana acum ce sa fac
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 10:35, 12 Februarie 2012
Daca dosarul a fost trimis in instanta,verificati la arhiva sau pe site-ul instantei situatia dosarului
Puteti adresa solicitare oficiala presedintelui de instanta sa comunice relatii referitor la cauza
Daca aveti ca si prejudiciu doar vatamari atunci trebuie neaparat acest document la dosarul de dauna. Daca insa aveti dosar deschis si pentru daune ale unui autovehcul, pentru acesta puteti solicita sa vi se acorde despagubirile inainte de solutionarea cauzei in baza Ord. 5 / 2010 al CSA :
Art. 46. — In cazul in care accidentul de vehicul face obiectul unui proces penal, despagubirile pot fi stabilite pe cale amiabila, daca:
1. potrivit legii, actiunea penala a fost stinsa sau poate fi stinsa prin impacarea partilor;
2. desi hotararea instantei penale a ramas definitiva si irevocabila, stabilirea despagubirilor civile ar urma sa se faca ulterior;
3. desi actiunea penala nu poate fi stinsa prin impacarea partilor:
a) s-a dat rechizitoriu de trimitere in judecata si persoana prejudiciata isi ia un angajament scris prin care se obliga sa restituie de indata, partial sau total, despagubirea primita, in functie de hotararea instantei penale in ceea ce priveste fapta, faptuitorul si vinovatia; sau
b) din actele incheiate de autoritatile publice rezulta atat raspunderea civila a acestora, prejudiciile cauzate, cat si vinovatia penala a conducatorului auto care urmeaza sa fie trimis in judecata dupa finalizarea cercetarilor aflate in curs si persoana prejudiciata isi ia un angajament scris prin care se obliga sa restituie de indata, partial sau total, despagubirea primita, in functie de hotararea instantei penale in ceea ce priveste fapta, faptuitorul si vinovatia.
ce site trebuie sa intru ca sa aflu situatia dosarului
dosarul de dauna al autovehiculuisa anheiat de mult aramas cel de vat corporals
Pentru verificarea starii dosarului in instanta puteti sa verificati aici:
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Parte vatamata accident auto din iunie 2010- nu stiu ce sa mai fac virgilctgil virgilctgil am avut un accident an iunie 2010 am 18 20 zile de la iml sa anceput urmarirea penala a vinovatului si nici pana acum nam fost la vreo instanta Am deschis si ... (vezi toată discuția)
Accident in rupea osan_florentina osan_florentina suntem victime colaterale, adica, la 21.30 un microbuz a acrosat o caruta iar dupa ce a trecut acesta, o roata de la caruta a venit in noi.ne-a avariat bine, ... (vezi toată discuția)
Cum platesc asigurarile in urma accidentelor cu morti invmona invmona accident in care au fost implicate doua masini:cea vinovata in care a si murit o femei si masina sotului meu ,fara victime.fata masinii este praf,asigurarea am ... (vezi toată discuția)