Buna ziua!
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare: copiii sotului meu dintr-o casnicie anterioara au dreptul la mostenirea unor bunuri detinute de mine inainte de casatorie?
nu.respectivele bunuri sunt privite de lege ca fiind bunuri proprii.puteti dispune de ele dupa bunul dvs plac;nici chiar sotul dvs nu are dreptul(atat timp cat sunteti in viata) la vreo cota parte din acele bunuri.
copiii sotului dumneavoastra proveniti dintro casnicie anterioara nu au dreptul la mostenirea bunurilor dumneavoastra detinute inainte de casatorie dar in cazul in care dumneavoastra decedati (doamne fereste) inaintea sotului acesta mosteneste cel putin 1/4 din bunurile dumneavostra. in aces fel si copiii sotului care il mostenesc pot avea parte de parte sau toate bunurile dumneavostra in functie de ce mosteneste sotul dumneavoastra. la fel de bine cum dumneavostra mosteniti 1/4 din bunurile sotului in cazul in care acesta moare inaintea dumneavoastra restul de 3/4 fiind mostenit de copii sotului fie ei din casnicie anterioara fie ei din casnicia dumnevoastra
Succesiune soți
Adi. M. P.
Bună ziua.
Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire
ilike
va rog sa ma lamuriti intr-o problema:am un copil dintr-o casatorie anterioara,sotul meu are si el la randul lui un copil din prima casatorie.Impreuna mai avem ... (vezi toată discuția)