avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna ziua!
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare: copiii sotului meu dintr-o casnicie anterioara au dreptul la mostenirea unor bunuri detinute de mine inainte de casatorie?
Cel mai recent răspuns: CORNELIA02 , utilizator 14:31, 16 Martie 2011
-NU
nu.respectivele bunuri sunt privite de lege ca fiind bunuri proprii.puteti dispune de ele dupa bunul dvs plac;nici chiar sotul dvs nu are dreptul(atat timp cat sunteti in viata) la vreo cota parte din acele bunuri.
copiii sotului dumneavoastra proveniti dintro casnicie anterioara nu au dreptul la mostenirea bunurilor dumneavoastra detinute inainte de casatorie dar in cazul in care dumneavoastra decedati (doamne fereste) inaintea sotului acesta mosteneste cel putin 1/4 din bunurile dumneavostra. in aces fel si copiii sotului care il mostenesc pot avea parte de parte sau toate bunurile dumneavostra in functie de ce mosteneste sotul dumneavoastra. la fel de bine cum dumneavostra mosteniti 1/4 din bunurile sotului in cazul in care acesta moare inaintea dumneavoastra restul de 3/4 fiind mostenit de copii sotului fie ei din casnicie anterioara fie ei din casnicia dumnevoastra
Va multumesc pentru raspunsuri! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. urmează să mă căsătoresc și viitorul meu soț ... cerb cerb Buna ziua. Urmează să mă căsătoresc și viitorul meu soț are un copil din căsătoria anterioara și amândoi avem proprietății. In apartamentul meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire ilike ilike va rog sa ma lamuriti intr-o problema:am un copil dintr-o casatorie anterioara,sotul meu are si el la randul lui un copil din prima casatorie.Impreuna mai avem ... (vezi toată discuția)