avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi mostenire

Am nascut de curand. Sotul mai are un baiat dintr-o relatie de concubinaj. Sotul l-a recunoscut, ii poarta numele si plateste pensie alimentara. As vrea sa stiu ce drepturi are acel baiat la bunurile pe care le dobandim eu si sotul de la inceputul casatoriei (mostenire, etc)? Vreau sa protejez din punct de vedere financiar copilul nostru comun. Ar trebui sa fac vreo mentiune in contractele de cumparare pe care le semnez impreuna cu sotul de acum incolo? (adica, achizitie de bunuri la care eu contribui financiar cu 50%).
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 15:05, 16 Martie 2011
copilul din afara casatoriei, in cazul decesului tatalui sau, are aceleasi drepturi ca si copilul pe care il aveti impreuna.
conform legii, si copilul recunoscut de sot va avea cota parte din averea sotului dvs(in caz de deces).desigur, cota parte ce ii va reveni se va calcula distinct fata de copilul avut impreuna cu sotul(copilul recunoscut de tata va avea cota-parte doar pe linie paterna)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la succesiune adriana paduraru adriana paduraru Salut Romania! Intrebare: un copil recunoscut (de tata) in urma examenului de paternitate, care poarta numele mamei (pentru protectie), are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)
Situatie incalcita dupa deces intre mostenitori armataa armataa Am si eu o speta la care am nevoie de ajutor: 1. Generatia 1: bunic, traieste in concubinaj cu strabunica care are deja un copil(baiat). In timpul ... (vezi toată discuția)