Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am castigat in fond un litigiu cu o societate. Avocatul meu a cerut judecarea in fond in baza unui document al ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin care se dovedea faptul ca societatea a angajat pe acelasi post (cu aceeasi denumire) o alta persoana. Sunt sigur ca persoana respectiva este angajata pe acel post si are aceleasi atributii pe care le-am avut eu, intrucat am discutat cu fostii colegi (mentionez ca relatiile mele au fost foarte bune cu toti colegii, mai putin cu seful meu direct). Acest lucru s-ar fi putut demonstra foarte usor cu martori, insa avocatul mi-a sugerat sa nu fac acest lucru intrucat decizia ITM este suficienta. Am gandit la momentul respectiv ca nu are rost sa implic alte persoane in acest conflict pentru ca, cu siguranta, Societatea le-ar fi facut probleme ulterior.
Societatea a facut recurs, care urmeaza sa se judece, bazandu-si recursul pe faptul ca respectivul nou angajat are alte atributii decat cele pe care le aveam eu (lucru neadevarat, insa nu vad cum altfel il pot demonstra decat cu martori), fiind angajat chiar al unui alte Filiale (lucru posibil adevarat - pentru ca Societatea are mai multe Filiale). Atat contractul meu de munca cat si al noului angajat sunt inregistrate la acelasi ITM).
Realizez acum, si cred ca prea tarziu, (avocatul trebuia sa sesizeze la momentul respectiv) ca la dosar nu exista o copie a fisei de post a celeilalte persoane, existand posibilitatea ca Societatea sa aibe una, care sa fie in favoarea lor, si pe care sa o mai poata depune. Intrebarile mele sunt:
Mai pot chema martori la recurs? (in fond am facut-o, insa am renuntat odata cu primirea documentului de la ITM);
In cazul in care pierd recursul, mai exista o alta cale de atac?
Va multumesc.
1. Potrivit art.305 C.proc.civ. , în instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor. Fiind o instanţă de control judiciar şi nu de judecată în fond, instanţa de recurs va verifica hotărârea atacată pe baza probelor administrate la fond, fără a avea posibilitatea , de regulă, de a administra probe noi.
2. Daca pierdeti in recurs , mai exista posibilitatea sa exercitati in termenul si pentru motivele prevazute de lege una din caile extraordinare de atac : contestatia in anulare sau revizuirea.
Urgent...va rog...
ramy84
In speta, a existat un proces verbal de constatare a contraventiei, intocmit de catre un inspector OPC, contestat de catre societatea comerciala in cauza. Prin ... (vezi toată discuția)