avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la indemnizatie de somaj

O persoana vine din concediu de crestere copil si primeste preaviz in per.31.01-25.02.2011.
Pentru dosarul de somaj se completeaza adeverinta pentru perioada martie-dec.2008; ian-feb.2011.
Dosarul a fost respins pe motiv ca din 2006 pana la data inchiderii carnetului de munca angajatul a lucrat cu norma de 4 ore/zi.
Nu se pot comansa cele 24 de luni prev. la art 34 (1) a) din Lg 76/2002?:-/
Cel mai recent răspuns: geo123 , utilizator 10:06, 18 Martie 2011
1. Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncã cu timp parţial, stagiul de cotizare se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncã cu timp parţial.

2. Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizate inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.
Pentru a beneficia de somaj o persoana care a lucrat in baza unui CIM cu 4 ore este in mod obligatoriu ca in cele 24 luni ale stagiului de cotizare persoana nu trebuie sa aiba nici macar 1 zi de concediu fara plata.
Alt motiv nu ar exista pentru ca Agentia de somaj sa refuze dosarul. Daca pe adeverinta tip nu exista nici o perioada de suspendare a CIM pentru concediu fara plata sau pentru concediu medical boala obisnuita mai mare de 30 zile atunci mergeti la agentie sa discutati cu condecerea agentie sa va explice motivul de refuz. Nu toti salariatii agentiei stiu legea cu claritatea necesara pestului ocupat.
Multumesc.
Inainte de a intra in concediu de crestere copil a avut concediu pre si postnatal ( mai mult de 30 zile) deci nu are 24 luni lucrate integral:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj dupa cim cu jumate norma si concediu crestere copil? Mira_A Mira_A Buna ziua, Beneficiez de somaj daca am lucrat inainte de a intra in concediu crestere copil cu norma 6 ore timp de cel putin un an? Am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Somaj in cazul cim cu 4 ore/zi elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Am avut o salariata care a lucrat din 15.06.2013 pana la 17.06.2013 (ultima zi lucrata) si careia i s-a desfiintat postul. Cei de la somaj i-au ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venituri pentru somaj ralucaene ralucaene buna ziua. Ma numesc Raluca si intampin o problema.. pana la data de 28 ian 2015 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pe durata de 2 ani. ulterior am ... (vezi toată discuția)