Tatal meu a decedat si detinea in jud. Dimbovita, com. Bezdead un teren si o casa veche de lemn. Pentru terenul si casa construita de el are rol la primarie din 1950, am luat adeverinta cu rolul si certificatul fiscal de la primarie pentru a face o anexa la certificatul de mostenire cu terenul si casa lui de acolo. Avem si toate chitantele cu platile impozitului de cind terenul a trecut in proprietatea lui. Terenul este mostenire de la tatal lui si nu a existat alt proprietar sau mostenitor pentru acel teren sau casa care a fost construita de el decit el. Problema este ca in afara de rolul care il are la primarie cu terenul si casa nu sint alte acte de proprietate emise. Incercind sa facem succesiunea pentru terenul si casa respectiva ne-am lovit de aceasta problema lipsa altor acte de proprietate in afara de rolul de la primarie.
Ce se poate face ca sa putem face succesiunea si pentru acel teren si casa?
Este necesar sa va adresati instantei de judecata unde este arondata comuna in care se afla imobilul (casa+teren) pentru a deschide proces de uzucapiune si accesiune imobiliara.
Veti face dovada ca sunteti mostenitorii legali ai tatalui dvs. cu actele de stare civila, certificat de mostenitor (daca ati dezbatut succesiunea cu privire la alte bunuri ale defunctului) sau un certificat de calitate de mostenitori legali.