avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara si dreptul la vizite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara si dreptul la vizite

Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un baietel minunat in varsta de 4 ani luna aceasta, cei doi fiind despartiti de mai bine de 2 ani(mama revenind la domiciliul parintilor sai) neitelegerile dintre ei, au aparut dinainte sa se nasca micutul, el fiind lasat de mama(fosta prietena ) la ambitie din dorinta de a avea un copil cu fratele meu.baietelul poarta numele fratelui, acum....ce-i doi cand sau despartit au facut o conventie la avocat legalizata precum ca;
- fratele are dreptul la vizite unde are domiciliul minorul de 2 ori pe saptamana intre orele 9-17.30 numai in prezenta mamei,zille onomastice, sarbatori calendaristice etc. numai la domiciliul acestuia si in prezenta mamei.
-ca ea renunta la despagubire din bunurile aflate in imobilul fratelui (neavand nimic dobandit impreuna decat o chitanta pe numele ei la niste cuti de gresie ..)aceste fiind ale fratelui meu.
-si ca fartele sa-i plateasca lunar suma de 100 ron lunar pana la noi modificari (el era in transfer de servici)
Dar tot fratele meu a despagubit-o cu suma de 3000 euro pentru ca ea un avea conditii la parinti sai , bani care nu au fost declarati ca fiind primiti- dati(bani obtinuti prin vanzarea masinii prop personala a fratelui) si lunar prin posta cu confirmare de primire suma de 200 ron .
acum fiecare cu viata lui, dar mama baiatului nu VREA sa-l lase pe micut acaca la frate,plimbarile in parc sunt facute de fratele meu impreuna cu unul din parintii fetei supravegheat strict si mai nou nu mai sunt acasa sambetele, duminicile, sarbatorile au plecat cu baiatul si nu l-au tinut la curent cu nimic din programul micutului,cu indulgenta ne-au lasat sa-l ducem la o serbare organizata de serviciul fratelui pentru copii.
pana cum nu am insistat cu cererea baietelului acasa pe motiv sa nu sufere ,firesc ca fratele este cu alt cineva (ca si ea de altfel)si ...nu sa insistat dar acum cand se pune problema amicala de intelegere nu vrea exact din aceasta cauza ca ACTUALA sa nu atiga cpilul.
EXISTA SANSA CA FRATELE SA PIARDA IN INSTANTA DACA ?
CERE DREPTUL DE A-SI LUA COPILUL LA DOMICILIUL SAU?
VREA SA-I PLATEASACA PENSIE ALIMENTARA?
I SA PARTICIPE LA CRESTEREA LUI ?,
SA-I INTERZICA SA PARASEASCA TARA CU MICUTUL?
IL PAOTE CERE SPRE CRESTERE?

VA MULTUMESC :-/
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2008
ruximani, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:57, 30 Septembrie 2008
i-am acordat fostului meu sot dreptul de a vizita fetita ......el nu a cerut drept de vizita la divort si nu a primit.....insa vrea sa vina la intalnirile cu fetita insotit de actuala sotie ,cu fiul sau adoptiv si cu fosta soacra..........AM DREPTUL SA FEFUZ?......daca deschide actiune pentru program de vizite sunt obligata sa accept sa vina insotit de ei?..imi spune ca este familia lui si ca are tot dreptul sa vina ca este si fetita lui.fetita are un an si 8 luni...............de la ce varsta poate sa o ia la sfarsit de saptamana si in vacante?.......va multumesc anticipat
Daca nu va veti intelege problema o va transa instanta de judecata.

Varsta limita de la care o poate lua la domiciliul sau nu este prevazuta in legislatie.Depinde de faptul daca se poate descurca cu minora si el la fel ca dvs.Sunt chestiuni de fapt pe care le va analiza instanta in functie de probele administrate in cauza.

avocat Claudiu Lascoschi
Am si eu o intrebare ff importanta pt mine ,va rog frumos dak ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns la intrebarea urmatoare: Sotia mea a parasit domiciliul impreuna cu fetita noastra de 8 luni iar eu nu mi-am vazut fetita de o luna pt k sotia mea nu vrea sa k eu sa mai am de-a face cu vreunul dintre ei .va rog frumos sa imi spuneti daca am vreo sansa ca in tribunal sa imi castig dreptul de a vizita-o sau de a lua-o la domiciliul meu 2 zile pe saptamana avand in vedere ca eu am depus o cerere in instanta privind acest fapt,Va multumesc si astept un raspuns
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2008
Floran, utilizator
Sa vedeti fetita veti obtine dreptul dar sa o luati la domiciliu dvs este prea mica ( 8 luni)
Iarasi discriminam pe temei de varsta... Daca asa spun avocatii, ce sperante sa mai aiba saracii tati?
Ideea unora ar fi ca un copil sa stea exclusiv la mama cat e mic si, la 2-3 ani sa fie incredintat tatalui... :O adica sa facem, legal, o minge de ping-pong din copil sau cum?
Nu cred ca e prea mic, pana pe la 1,5 ani copilul aduna foarte multe informatii, creierul isi dubleaza capacitatea etc., e astfel normal sa se lege de cand e mica de tata... nu la 2 ani, ca si cum pana atunci tatal a fost numai un pasager in viata ei, ea sa nu stie de unde sa-l ia...
Sa se sperie cand se vede singura cu el...
E normal sa luati copila la dv., asa se creeaza relatia tata-fiica, nu in prezenta mamei, ca relatia cu un musafir oarecare...
La 8 luni e indeajuns de mare sa fie intarcata si, chiar daca mama nu considera oportun, un weekend la doua saptamani pe lapte praf nu cred sa omoare pe nimeni...
De ce sa nu poata avea grija un tata de un copil de 8 luni 2 zile?
Daca la dadaca nu e regula ca aceassta sa fie femeie, neexistand o discriminare in acest sens in piata muncii, de ce la parinte nu ai voie daca nu esti femeie?

Aveti insa nevoie de un avocat; ca sa aveti cat de cat sanse, mergeti sa vorbiti cu mai multi, pana va convinge unul. IN plus, sa va explice care e strategia etc. Sa intelegeti de ce il platiti.

Mult succes si nu va lasati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita copil! ginutzajoco ginutzajoco din cite am inteles dreptul de vizita este 2 week pe luna si jumatate din vacante. Insa cite ore pe zi sunt permise? tot week.endul ? adica copilul va merge ... (vezi toată discuția)
stabilire drept vizita gabriel_tatic gabriel_tatic se stipuleaza in lege o limita a dreptului de vizita? in conditiile in care mama se opune din rasputeri ,ce imi poate oferi instanta?mentionez ca pot oferi ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil de comun acord c_mircea c_mircea Sotia simtind ca are sanse mai mici la procesul pentru custodia copilului, mi-a propus sa divortam de comun acord, iar custodia copilului sa o facem tot de ... (vezi toată discuția)