avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notarial

socrul meu are un teren extra viran insamintat cu griu si acum doreste sa il dea sotiei si cumnatului si nu stiu care ar fi solutia mai ieftina :donatie,act vinzare cumparare sautestament multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 16:00, 16 Martie 2011
testament- va trece in proprietatea sotiei si cumnatului doar dupa moartea socrului dvs,
donatie este mai ieftin in sensul ca nu mai platesc beneficiarii impoz pe venit
insa tot cel mai sigur ramane vanzare-cump, la donatie dc sunt mai multi mostenitori dupa moartea sotului, aceasta poate fi revocata dc s-a incalcat rezerva succesorala a mostenitorilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie simionescuirina simionescuirina Sotul meu primeste de la parinti un apartament, santem in prag de a face actele si notarul ne-a zis de ce nu facem donatie ca e mai ieftin si ca nu se ataca ... (vezi toată discuția)
Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)
Donatie laurentiuNT laurentiuNT Buna seara, as dori sa-mi raspundeti si mie la o intrebare: Daca bunica mea imi lasa ca donatie un teren(eu fiind in calitate de nepot) se poate contesta in ... (vezi toată discuția)