avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala?

Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la intocmirea contractuui notarul ma trecut in paranteza pe mine sotia ,nu am semnat nici un act ,as vrea sa stiu eu si sotul meu sintem proprietari in egala masura ???apartamentul a fost a socrilor mei ,socrul meu a decedat ,noi am solicitat succesiunea ai am cumparat partile mostenite de fratii lui,,,va multumesc!
Ce bunuri mai au socrii de le dati bani fratilor? Mai au un alt imobil, o masina care vreti sa va ramana? Ce act au semnat fratii si sotul dumneavoastra? Imposibil sa fi semnat un act de renuntare la mostenire si asta pentru ca in cazul soacrei, ea nu e inca decedata iar pactele asupra succesiunilor nedeschise sunt interzise.

Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
Mihaela Enache, Avocat
Socrul meu a decedat acum 4 ani ,dupa moartea lui noi am solicitat succsiunea in term de 6 luni de la deces , notarul a facut evaluarea ap.si ea a inpartit ap. dupa cum urmeza.:Soacra mea jumate ,ptr asa i se cuvine,iar partea cealalata inpartita in 5,Soacra mea ,Sotul meu si ceilalti frati 3 fratii.noi am facut o intalegere cit traia Socrul meu doar verbal ,ca noi o sa avem grija de ei ,si sa ii ingropam cind o sa moara iar ei sa ne lase apartamentul noua Sotul meu este cel mai mic dintre frati,fara nici o pretentie. baneasca, ne-am mutat din alt oras in acelas ap,dar dupa decesul Socrului,1 din frati nu a mai fost de acord cu intalegerea ,a zis ca nu semneaza sa putem schimba contractu pe numele nostru ,ca el ne vinde partea lui sa ii dam banii care i se cuvin lui dupa succesiune,a semnat la notar , ei fratii au inputernicit-o pe Soacra mea ca Mandatara in locul lor,si ea ne-a vindut noua,noi cu ea am facut contractu de vinzare cumparare cu uzufruct. Nu are alte bunuri doar apartamentu. in care stam noi 2, fetita noastra si Soacra mea,suma a fost calculata tot de notar care i se cuvine pe partea lui .Sper ca dupa moartea soacrei mele daca avem contractul de vinzare ,cumparare cu uzufruct sa nu mai avem probleme cu fratele. I-am dat o parte din banii dar cind ii vom da pe toti o sa facem actele la notariat ca nu vreau sa spuna dupa aceia ca nu a primit bani,doar actele dovedesc ,vorbele nu au valoare ,.va multumesc mult ptr raspunsuri !
Stati ca ne-am lamurit mai bine. In urma dezbaterii succesiuni dupa socru, apartamentul este in COPROPRIETATE. Soacra si ceilalti frati v-au instrainat prin contractul de vanzare doar cota lor. A mai ramas cota fratelui cu care aveti conflict. Cand aveti bani mergeti la notariat cu el si incheiati un alt contract de vanzare prin care el va transfera dreptul de proprietate asupra partii sale, iar dumneavoastra platiti pretul. Dar faceti plata la notariat, nu-i mai dati bani fara sa aveti nimic la mana.
multumesc frumos!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nico77 nico77 In primul rand, vreau sa va multumesc pentru raspunsurile anterioare si iata ca revin cu o noua intrebare. Sunt casatorita de 6 ani si locuiesc in apartament ... (vezi toată discuția)
Se poate cere anularea contractului vanzare cumparare ruscrina77 ruscrina77 buna ziua rus crina sunt, sotu cu soacra au incheiat contract de vanzare- cumparare soacra vanzandu-i sotului un apartament , fara nici un fel de clauza ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)